Jogurtová zmrzlina s opunciou
Suroviny na 4 porcie
- 400 ml hustého bieleho jogurtu
- 4 zrelé červené opuncie (kaktusové figy)
- 60 ml grenadíny (sirup s príchuťou granátového jablka)
- čerstvé alebo mrazené drobné ovocie
Opuncie prekrojte na polovice, dužinu vydlabte lyžicou a krátko rozmixujte. Pre zrniečka bude lepšie ak dužinu celú prepasírujete. Hladkú dužinu zmiešajte s grenadínou a vmiešajte ju do jogurtu. Odložte do mrazničky. Nemusíte čakať, kým zmrzlina úplne zamrzne, bude lepšia, ak ju budete servírovať iba polozamrznutú. Pohár dozdobte čerstvým ovocím a šľahačkou podľa chuti.
Tip: Ak zmrzlinu predsa len zabudnete v mrazničke pridlho, ovocie zahrejte na panvici s trochou cukru alebo sirupu a takých horúcim prelejte naservírovanú zmrzlinu, aby trochu povolila.