Jogurtovo-ovocné müsli tartaletky
Suroviny na 4 porcie
- 1 šálka ovsených vločiek alebo orieškovo-ovocných müsli
- 1/3 šálky strúhaného kokosu
- 3 PL nasekaných orechov podľa chuti (vlašské, lieskové, pekanové...)
- 3 PL hrozienok
- 2 PL hnedého cukru
- 1 ČL mletej škorice
- 3 PL javorového sirupu
- 2 hrubšie plátky masla
- 300 g hustého gréckeho jogurtu
- práškový cukor podľa chuti
- 2 červené opuncie (kaktusové figy)
- formičky alebo misky
- tuk na vymazanie formičiek
Rúru predhrejte na 180 stupňov. V miske zmiešajte dokopy vločky, kokos, hrozienka, nasekané orechy, hnedý cukor a škoricu. Pridajte javorový sirup a zmäknuté maslo. Dôkladne premiešajte. Zmes lyžicou zarovnajte po dne a bokoch vymastených formičiek a vložte do rúry. Pečte približne 10 - 15 minút. Po upečení môžete chrumkavú korpusy vyklopiť alebo ponechať aj pri servírovaní vo formičkách. Korpusy nechajte vychladnúť. Jogurt zmiešajte s cukrom podľa chuti, naplňte ním korpusy a dozdobte vydlabanou dužinou opuncie.
Tip: Plod opuncie môžete prekrojiť na polovicu a jednoducho vydlabať, ale dá sa po namáčaní v studenej vode aj olúpať ako banán. Chuťou sa mnohým ľuďom ponáša na sladkú hrušku. Farba tohto ovocia prechádza od zelenej cez žltú až po červenú a rovnakú farbu má potom i dužina. Na povrchu sú jemné tŕne, ktoré treba odstrániť suchou handričkou. Ovocie v supermarketoch ich má už odstránené.