Šťavnatý ananásový koláč bez vajec

Vytvoriť sladkosti pre zdravých je ľahké. Ale zaujať maškrtou alergika dá niekedy zabrať. Inšpirujte sa našimi receptami!

(Zdroj: Isifa)

Šťavnatý ananásový koláč
bez vajíčok
Suroviny na 4-6 porcií

  • 200-300 g cukru
  • 120 ml vody
  • 1/2 ČL mletého kardamonu alebo škorice
  • 1 zrelý ananás
  • 50 g zmäknutého masla
  • 70 ml mlieka
  • 180 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie misy

Na polevu:

  • 125 ml kyslej smotany alebo jogurtu
  • 4 PL práškového cukru
  • vanilková aróma

Ananás dôkladne očistite a dužinu rozkrájajte na kocky. Zahrejte v hrnci vodu so štvrtinou cukru a voňavým korením. Pridajte kocky ananásu a pomaly zahrievajte, kým ananás trošku zmäkne. Ananás nechajte chladnúť v sitku, aby odkvapkal. Sirupový šťavu si odložte bokom.

Zmäknuté maslo zmiešajte so zvyšným cukrom, pridajte mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto preložte do vymastenej a vysypanej zapekacej misy a naň navrstvite ananásové kocky. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Pečte približne 30 - 35 minút. Ku koncu pečenia môžete prikryť koláč alobalom, aby vrch nepreháral. Upečený koláč popichajte vidličkou, zalejte sirupom z ananásu a potrite ešte za tepla smotanovou omáčkou.

Tip: I keď ide o bezvaječné cesto, ťažšie kúsky ananásu prepadnú pri pečení pod cesto podobne ako pri bublanine.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 874
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 580
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 5 084
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 3 088
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 058
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 521
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 286
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 208
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 198
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 651

Téma: Kulinária a recepty


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan: Bol som zmierený s tým, že nevyhrám

Slovenský cyklista dokázal to, čo sa ešte nikdy nikomu nepodarilo.

ŠPORT

Sagan, Sagan a opäť Sagan. Chlapec bez nervov je tretí raz majstrom sveta

Pre mňa je to neuveriteľné, výnimočné, vravel slovenský cyklista.

KOMENTÁRE

Až teraz si Merkelová začína budovať svoj odkaz

Bude to ona, kto bude ovládať nemeckú aj európsku politiku.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.