Exotický ovocný nákyp

Kyselkavé ovocie v spojení nízkotučného jogurtu neohrozí ani vašu štíhlu líniu ani na tuky citlivú pečeň.

(Zdroj: Isifa)

Exotický ovocný nákyp
Bez tuku
Suroviny na 4 porcie

  • 50 g práškového cukru
  • 30 g hnedého cukru
  • 1 veľké vajíčko
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • 50 ml nízkotučného bieleho jogurtu
  • 120 ml jablčného pyré
  • 140 g polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 160 g mrazeného drobného bobuľového ovocia

Na omáčku:

  • 30 g hnedého cukru
  • 2 marakuje
  • šťava z 1-2 citróna

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Zmiešajte obidva druhy cukru spolu s vajíčkom. Pridajte citrónovú kôru a šťavu, jogurt a jablkové pyré. Nakoniec vmiešajte múku s práškom do pečiva. Ak sa vám zdá zmes príliš hustá, pridajte trošku jogurtu alebo jablkového pyré. Na dno mištičiek rozložte polorozmrazené ovocie a naň navrstvite cesto. Pečte približne 20 - 30 minút, podľa veľkosti misiek. Medzitým pripravte omáčku. Marakuje prerežte na polovice a vydlabte stredy do rajnice. Primiešajte citrónovú šťavu a cukor a omáčku zahrejte, kým sa cukor nerozpustí. Servírujte horúci nákyp dozdobený práškovým cukrom a marakujovou omáčkou.

Tip: Tento druh nákypov je vhodnejšie pripravovať v samostatných mištičkách, pretože pre rozvarené ovocie na dne nikdy nebude držať tvar a nebude sa dať pekne naservírovať, podobne ako dezert crumble.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 343
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 9 959
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 441
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 812
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 694
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 390
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 462
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 948
  9. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 176
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 145

Téma: Kulinária a recepty


Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Film roka vyhlásili dvakrát, Oscara má Moonlight (minúta po minúte)

Muzikál La La Land vyhral šesť cien, ale na konci večera sa udial veľký trapas.

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. S tvrdou silou nemáme šancu.

KULTÚRA

Oscar nemá logiku. 5 dôvodov, prečo vyhral Moonlight

Mal šťastie, že nie je sci-fi.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop