Puding pod snehovou perinou
Bez múky a mlieka
Suroviny na 4 porcie
- 1 l sójového mlieka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 celá škorica
- štipka muškátového orieška
- 150 - 200 g kryštálového cukru
- 60 g margarínu bez laktózy
- 4 vajíčka
- 160 g škrobovej múky z tapioky alebo saga
- marhuľový džem
- tuk na vymastenie misy
Zahrejte mlieko tesne pod bod varu, pridajte nastrúhaný muškátový oriešok, škoricu, vanilkový cukor a palmovú škrobovú múku. Znížte teplotu a za stáleho miešania varte asi 10 minút. Po odstavení vyberte škoricu a vmiešajte do hmoty polovicu cukru a margarín. Puding nechajte čiastočne vychladnúť a nakoniec doň vmiešajte po jednom žĺtky. Kým puding chladne, z bielkov a zvyšného cukru ušľahajte tuhý sneh. Pudingovú hmotu preložte do vymastenej misy, zarovnajte povrch, ten potrite džemom a nakoniec navrstvite sneh. Pečte v rúre pri teplote 160 stupňov približne 40 minút.
Tip: Pre nealergikov, tento dezert môžete pripraviť i klasickým spôsobom, keď misu ešte pred vliatím pudingovej náplne vysteliete krehkým tukovým cestom.