Špagetová omeleta
Suroviny na 4 porcie
- 300 g špagiet
- 250 g malých cukiet
- 150 g údenej prerastenej slaniny alebo klobásy
- 200 g parmezánu
- 4 vajíčka
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie podľa chuti
Pripravte si všetky suroviny. Slaninu a cukety rozkrájajte, parmezán nastrúhajte, špagety uvarte a nechajte dôkladne odkvapkať.
Na panvici rozohrejte olej. V hrnci, v ktorom sa varili špagety, rozšľahajte vajíčka a zmiešajte ich so všetkými surovinami.
Celú zmes vyklopte na panvicu a opečte z obidvoch strán zhruba po päť minút. Pri prevracaní buďte opatrní a pomôžte si druhou panvicu alebo tanierom.
Servírujte za horúca alebo za studena.
Tip: Toto jedlo poslúži ako rýchle raňajky, obed či večera hlavne v rodine, kde neustále zostávajú nedojedené zvyšky cestovín z predošlého jedla.