Špagety so zeleninou a dvomi druhmi syra

Jednoduché, rýchle, pestré i bohaté. Cestoviny majú mnoho tvárí.

(Zdroj: Isifa)

Suroviny na 4 porcie

  • 400 g špagiet
  • 2 - 3 malé baklažány
  • 400 g malých cukiet
  • 200 g ricotty
  • 800 g lúpaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čili paprička
  • 2 PL olivového oleja
  • 250 ml slnečnicového oleja
  • hrsť bazalky
  • 150 g parmezánu
  • soľ, mleté čierne korenie

Baklažány umyte a rozkrájajte na plátky. Na panvici rozohrejte slnečnicový olej a baklažány na ňom opečte z obidvoch strán. Potom ich vyberte na papierové obrúsky. V inej panvici zahrejte olivový olej a začnite na ňom opekať na kocky alebo krúžky pokrájanú cuketu. Tiež ju vyberte nabok.

Článok pokračuje pod video reklamou

Do horúcej panvice pridajte nasekanú čili papričku a cesnak a nakoniec to zalejte sekanými lúpanými paradajkami. Varte asi desať minút.

Medzitým uvarte špagety podľa návodu na obale. Pridajte do panvice cukety, baklažány a nasekanú bazalku.

Po prehriatí odstavte z tepla a vmiešajte do omáčky parmezán. Omáčku dochuťte soľou a korením a vmiešajte do nej špagety a namrvenú ricottu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 21 005
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 825
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 14 785
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 178
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 602
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 259
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 324
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 397
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 284
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 117

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Chorvátsky novinár pre SME: Nie som šťastný z futbalového úspechu

Tréner Zlatko Dalič premrhal možnosť zmeniť veci.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

A čo majú urobiť, aby boli dobrí Francúzi?

Národnosť sa neurčuje podľa DNA.

Neprehliadnite tiež