Pasta al forno - zapekané cestoviny s mäsom

Cestoviny sú ako zázrak prevtelený do rôznych tvarov, farieb a po uvarené i chutí.

(Zdroj: Isifa)

Pasta al forno - zapekané cestoviny s mäsom
Suroviny na 4 porcie

  • 400 g dutých cestovín (rigatoni, penne...)
  • 1 veľká mrkva
  • 2 výhonky stonkového zeleru
  • 2 cibule
  • 2 PL olivového oleja
  • 600 g paradajkového pretlaku
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 50 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 200 g parmezánu
  • soľ, korenie podľa chuti

Všetku zeleninu rozkrájajte na kocky. Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu, zeler a nakoniec mrkvu. Pridajte mleté mäso a opražte ho do hnedasta. Zalejte paradajkovým pretlakom, ochuťte a duste asi hodinu. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale a potom sceďte. V druhom hrnci rozpustite maslo a opražte na ňom múku do zlatohneda. Odstavte z tepla a za stáleho miešania metličkou primiešavajte mlieko. Vráťte na plameň a prevarte. Rúru predhrejte na 190 stupňov. Mäsovú zmes, cestoviny, polovicu parmezánu i bešamelovú omáčku zmiešajte dokopy, zmes naplňte do vymastenej zapekacej misy a pečte asi 45 minút. Pred servírovaním dozdobte syrom.

Tip: Ak sa vám jedlo až nápadne podobá na bolognese alebo lazane, nemýlite sa. Je to akoby zmes najlepších vlastností týchto dvoch receptov. Výborná mäsová omáčka zapečená s cestovinou. Na rozdiel od lazaní omáčky netreba vrstviť.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  4. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  5. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  6. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  7. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  8. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  9. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  10. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  1. Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete
  2. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  3. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  4. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  5. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  6. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  7. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  8. Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  10. Nová emisia dlhopisov spoločnosti HB Reavis s výnosom 3,25 % p.
  1. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime 10 449
  2. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj 6 102
  3. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 2 946
  4. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove 2 342
  5. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 2 149
  6. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej 1 469
  7. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra 1 071
  8. Ako na refinancovanie hypotéky 985
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu 921
  10. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu 792

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Historické fiaská aj rekordné úspechy. Česko má po voľbách víťazov i porazených

V novom českom parlamente zasadne deväť strán. Nie všetky sú so svojim výsledkom spokojné.

KOMENTÁRE

Balada o zrade, alebo bez Babiša to nepôjde

Andrej Babiš vyhral v premiérskom referende.

SVET

Minúta po minúte: V Česku vyhral Babiš, piráti predbehli extrémistov

Česi rozhodli o smerovaní krajiny, voľby vyhralo s veľkým náskokom hnutie ANO.

SVET

Deň, keď padla aj Praha

Je zbytočné hovoriť o porážkach jednotlivých strán. V českých voľbách prehralo Česko.

Neprehliadnite tiež

Viete, aké sú farebné trendy Vianoc 2017?

To, akú farbu stromčeka budeme mať, sa určuje dva roky vopred.

Všetko najlepšie, princezná Leia: Herečka Carrie Fisher by oslávila 61 rokov

Odišla nečakane, deň po jej smrti umrela aj jej slávna matka Debbie Reynoldsová.

Šesť pravidiel, ako nosiť tmavý rúž

Pravidelne na jeseň kraľujú dámskym perám tmavšie a sýtejšie odtiene. Naučte sa ich nosiť bez obáv.

Je najvyšší čas prestať nosiť vlnu, hovorí zakladateľka PETA

Ingrid Newkirková vysvetľuje, prečo je strihanie oviec kruté a neľudské.