Pasta al forno - zapekané cestoviny s mäsom

Cestoviny sú ako zázrak prevtelený do rôznych tvarov, farieb a po uvarené i chutí.

(Zdroj: Isifa)

Pasta al forno - zapekané cestoviny s mäsom
Suroviny na 4 porcie

  • 400 g dutých cestovín (rigatoni, penne...)
  • 1 veľká mrkva
  • 2 výhonky stonkového zeleru
  • 2 cibule
  • 2 PL olivového oleja
  • 600 g paradajkového pretlaku
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 50 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 200 g parmezánu
  • soľ, korenie podľa chuti

Všetku zeleninu rozkrájajte na kocky. Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu, zeler a nakoniec mrkvu. Pridajte mleté mäso a opražte ho do hnedasta. Zalejte paradajkovým pretlakom, ochuťte a duste asi hodinu. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale a potom sceďte. V druhom hrnci rozpustite maslo a opražte na ňom múku do zlatohneda. Odstavte z tepla a za stáleho miešania metličkou primiešavajte mlieko. Vráťte na plameň a prevarte. Rúru predhrejte na 190 stupňov. Mäsovú zmes, cestoviny, polovicu parmezánu i bešamelovú omáčku zmiešajte dokopy, zmes naplňte do vymastenej zapekacej misy a pečte asi 45 minút. Pred servírovaním dozdobte syrom.

Tip: Ak sa vám jedlo až nápadne podobá na bolognese alebo lazane, nemýlite sa. Je to akoby zmes najlepších vlastností týchto dvoch receptov. Výborná mäsová omáčka zapečená s cestovinou. Na rozdiel od lazaní omáčky netreba vrstviť.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 374
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 12 228
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 904
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 464
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 438
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 125
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 548
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 427
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 355
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 101

Hlavné správy zo Sme.sk

TECH

Astronautka z NASA: Pocit úžasu s vami ostane aj na Zemi

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

DOMOV

Najhoršiu zmrzlinu toto leto našli v Ružomberku

Takmer v tretine zistili hygienici nedostatky.

PLUS

Angela Merkelová: Krízová manažérka, ktorá ochránila Nemcov

Má dobré nervy a zvláda krízové situácie.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.