Pasta e fagioli: Paradajkovo-fazuľové cestoviny

Cestoviny sú jednoducho jedlom do pohody i nepohody. Skúste jesennú paradajkovo-fazuľovú pochúťku.

(Zdroj: Isifa)

Pasta e fagioli - paradajkovo-fazuľové cestoviny
Suroviny na 5 porcií

  • 500 g cestovín (fiorelli)
  • 300 g predvareného alebo konzervovaného cíceru
  • 300 g predvarenej alebo konzervovanej červenej fazule
  • 300 g predvarenej alebo konzervovanej bielej fazule
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čili papričky
  • 1 cibuľa
  • 2 výhony stonkového zeleru
  • 200 g údenej prerastenej slaniny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g lúpaných paradajok
  • soľ
  • korenie a bylinky podľa chuti

Všetku čerstvú zeleninu si vopred očistite a pokrájajte na malé kocky spolu so slaninou. V hrnci rozohrejte olej a postupne pridávajte cibuľu, cesnak, čili, zeler a nakoniec slaninu. Keď je slanina chrumkavá pridajte nasekané lúpané paradajky. Polovicu fazule rozmixujte ponorným mixérom a pridajte k paradajkám. Zalejte vývarom a do hrnca doplňte aj zvyšné suroviny. Na malom plameni priveďte do varu. Cestovinu uvarte podľa návodu a po scedení ju vmiešajte do omáčky. Krátko všetko spolu povarte, dochuťte a môžete servírovať.

Tip: Ak chcete mať pokrm viac ako polievku, pridajte množstvo vývaru. Naopak, ak chcete mať jedlo husté a hutné, vhodné na sychravé jesenné dni, cestovinu nevarte osobitne vo vode, ale môžete ju vyvariť priamo v jedle.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 418
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 9 044
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 280
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 741
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 606
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 533
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 458
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 858
  9. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 210
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 178

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Dankovi poškodilo bozkávanie výložiek, za premiéra ho už väčšina nechce

Kým v decembri bol podľa agentúry Focus Andrej Danko favoritom na budúceho premiéra, dnes jeho akceptácia u ľudí výrazne klesla.

KULTÚRA

Oscar nemá logiku. 5 dôvodov, prečo vyhral Moonlight

Mal šťastie, že nie je sci-fi.

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. S tvrdou silou nemáme šancu.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop