Pasta e fagioli: Paradajkovo-fazuľové cestoviny

Cestoviny sú jednoducho jedlom do pohody i nepohody. Skúste jesennú paradajkovo-fazuľovú pochúťku.

(Zdroj: Isifa)

Pasta e fagioli - paradajkovo-fazuľové cestoviny
Suroviny na 5 porcií

  • 500 g cestovín (fiorelli)
  • 300 g predvareného alebo konzervovaného cíceru
  • 300 g predvarenej alebo konzervovanej červenej fazule
  • 300 g predvarenej alebo konzervovanej bielej fazule
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čili papričky
  • 1 cibuľa
  • 2 výhony stonkového zeleru
  • 200 g údenej prerastenej slaniny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g lúpaných paradajok
  • soľ
  • korenie a bylinky podľa chuti

Všetku čerstvú zeleninu si vopred očistite a pokrájajte na malé kocky spolu so slaninou. V hrnci rozohrejte olej a postupne pridávajte cibuľu, cesnak, čili, zeler a nakoniec slaninu. Keď je slanina chrumkavá pridajte nasekané lúpané paradajky. Polovicu fazule rozmixujte ponorným mixérom a pridajte k paradajkám. Zalejte vývarom a do hrnca doplňte aj zvyšné suroviny. Na malom plameni priveďte do varu. Cestovinu uvarte podľa návodu a po scedení ju vmiešajte do omáčky. Krátko všetko spolu povarte, dochuťte a môžete servírovať.

Tip: Ak chcete mať pokrm viac ako polievku, pridajte množstvo vývaru. Naopak, ak chcete mať jedlo husté a hutné, vhodné na sychravé jesenné dni, cestovinu nevarte osobitne vo vode, ale môžete ju vyvariť priamo v jedle.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  4. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  5. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  6. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  7. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  8. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  9. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  10. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  1. Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete
  2. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  3. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  4. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  5. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  6. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  7. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  8. Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  10. Nová emisia dlhopisov spoločnosti HB Reavis s výnosom 3,25 % p.
  1. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime 6 028
  2. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj 5 325
  3. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 3 407
  4. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 3 182
  5. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove 2 085
  6. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur 1 892
  7. Ako na refinancovanie hypotéky 1 068
  8. Splnený sen 1 048
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu 976
  10. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra 955

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

V bašte Smeru deti chorľavejú a starším sa cnie za socializmom

Baníci cítia krivdu, keď niekto kritizuje umelé dotovanie Hornonitrianskych baní vládou. Na ťažkú prácu nedajú dopustiť.

PRIMÁR

K pandémiám chrípky môže dochádzať s príchodom leta

Simulácia správne predpovedala pandémiu vírusu prasacej chrípky.

Neprehliadnite tiež

Viete, aké sú farebné trendy Vianoc 2017?

To, akú farbu stromčeka budeme mať, sa určuje dva roky vopred.

Šesť pravidiel, ako nosiť tmavý rúž

Pravidelne na jeseň kraľujú dámskym perám tmavšie a sýtejšie odtiene. Naučte sa ich nosiť bez obáv.

Je najvyšší čas prestať nosiť vlnu, hovorí zakladateľka PETA

Ingrid Newkirková vysvetľuje, prečo je strihanie oviec kruté a neľudské.

Stĺpček Osmelené

Odchádzať z domu je hraničná situácia

Dieťa som vynosila a porodila ľahko, ale logistika je moje rodičovské peklo.