SME
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Pasta e fagioli: Paradajkovo-fazuľové cestoviny

Cestoviny sú jednoducho jedlom do pohody i nepohody. Skúste jesennú paradajkovo-fazuľovú pochúťku.

(Zdroj: Isifa)

Pasta e fagioli - paradajkovo-fazuľové cestoviny
Suroviny na 5 porcií

  • 500 g cestovín (fiorelli)
  • 300 g predvareného alebo konzervovaného cíceru
  • 300 g predvarenej alebo konzervovanej červenej fazule
  • 300 g predvarenej alebo konzervovanej bielej fazule
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čili papričky
  • 1 cibuľa
  • 2 výhony stonkového zeleru
  • 200 g údenej prerastenej slaniny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g lúpaných paradajok
  • soľ
  • korenie a bylinky podľa chuti

Všetku čerstvú zeleninu si vopred očistite a pokrájajte na malé kocky spolu so slaninou. V hrnci rozohrejte olej a postupne pridávajte cibuľu, cesnak, čili, zeler a nakoniec slaninu. Keď je slanina chrumkavá pridajte nasekané lúpané paradajky. Polovicu fazule rozmixujte ponorným mixérom a pridajte k paradajkám. Zalejte vývarom a do hrnca doplňte aj zvyšné suroviny. Na malom plameni priveďte do varu. Cestovinu uvarte podľa návodu a po scedení ju vmiešajte do omáčky. Krátko všetko spolu povarte, dochuťte a môžete servírovať.

Tip: Ak chcete mať pokrm viac ako polievku, pridajte množstvo vývaru. Naopak, ak chcete mať jedlo husté a hutné, vhodné na sychravé jesenné dni, cestovinu nevarte osobitne vo vode, ale môžete ju vyvariť priamo v jedle.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 21 356
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 15 610
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 784
  4. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 7 524
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 516
  6. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 178
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 307
  8. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 298
  9. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 161
  10. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 5 997
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Chôdza ako terapia aj šport. Ako ňou chudnúť aj meditovať?

Prečo je pre nás chôdza taká dôležitá?

Informačná diéta pomáha, no má svoje limity

Novinky treba prijímať striedmo.

Ilustračné foto.
Batátová polievka so zelerom