Malinovo-snehový koláč

Sladký a chrumkavý sneh na povrchu a kyselkavé šťavnaté maliny vo vnútri. Vaše ústa budú volať po ďalšom súste.

(Zdroj: Isifa)

Malinovo-snehový koláč
Suroviny na 6 - 8 porcií

  • 380 g krehkého sladkého cesta
  • 400 g malín
  • 150 ml vody
  • šťava z jedného citróna
  • 125 g kryštálového cukru
  • 4 PL kukuričného škrobu
  • 3 žĺtky
  • 50 g masla
  • 3 bielky
  • 175 g kryštálového cukru na sneh
  • oddeliteľná okrúhla forma s priemerom 20 cm

Na dno a boky formy navrstvite cesto. Môžete ho vyvaľkať a orezať alebo vtlačiť prstami. Vidličkou popritláčajte okraje, aby sa cesto nešmýkalo. Rúru vyhrejte na 190 stupňov, cesto zaťažte papierom na pečenie spolu so suchou fazuľou alebo keramickými guľôčkami na pečenie a pečte približne 15 minút. Nechajte ho vychladnúť. Maliny rozmixujte s polovicou vody, pridajte citrónovú šťavu, cukor a kukuričný škrob rozmiešaný vo zvyšku vody. Zmes začnite za stáleho miešania zahrievať až po bod varu. Odstavte, pridajte maslo a premiešajte. V miske rozmiešajte tri žĺtky, pridajte asi za naberačku horúceho malinového krému a rýchlo rozmiešajte dohladka, aby sa vajíčka varom nezrazili. Na záver vmiešajte vaječnú zmes do malín a celé to ešte raz prevarte. Plnku rozotrite na korpus. Nakoniec vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Postupne do neho zapracujte cukor a navrstvite ho na koláč. Lyžicou alebo príborovým nožom utvorte na povrchu členitú štruktúru, aby sa sneh lepšie zapekal. Dopečte v rúre pri teplote 170 stupňov asi 10 - 15 minút.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Tento koláčik je obmenou klasického citrusového dezertu s chrumkavým a sladkým snehom na povrchu. Sladkokyslé maliny mu dodávajú úplne iný šmrnc. Ak nechcete v náplni semienka, po rozmixovaní hmotu prepasírujte.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  5. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  6. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  7. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  8. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 28 496
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 178
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 21 563
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 846
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 654
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 809
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 809
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 406
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 203
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 845

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Matúša Krčmárika

K riešeniu utečencov sme neprispeli ničím a ešte sa tým chválime

Po rokoch hovoríme stále to isté.

EKONOMIKA

Semafory majú tajné tlačidlo. Na čo slúži

Nie každý gombík spustí zelenú.

ŠPORT

Udrel súpera. Froome prišiel o pomocníka, vylúčili ho z Tour

Gianni Moscon v úvode 15. etapy udrel Elieho Gesberta.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.