SME

Malinovo-snehový koláč

Sladký a chrumkavý sneh na povrchu a kyselkavé šťavnaté maliny vo vnútri. Vaše ústa budú volať po ďalšom súste.

(Zdroj: Isifa)

Malinovo-snehový koláč
Suroviny na 6 - 8 porcií

  • 380 g krehkého sladkého cesta
  • 400 g malín
  • 150 ml vody
  • šťava z jedného citróna
  • 125 g kryštálového cukru
  • 4 PL kukuričného škrobu
  • 3 žĺtky
  • 50 g masla
  • 3 bielky
  • 175 g kryštálového cukru na sneh
  • oddeliteľná okrúhla forma s priemerom 20 cm

Na dno a boky formy navrstvite cesto. Môžete ho vyvaľkať a orezať alebo vtlačiť prstami. Vidličkou popritláčajte okraje, aby sa cesto nešmýkalo. Rúru vyhrejte na 190 stupňov, cesto zaťažte papierom na pečenie spolu so suchou fazuľou alebo keramickými guľôčkami na pečenie a pečte približne 15 minút. Nechajte ho vychladnúť. Maliny rozmixujte s polovicou vody, pridajte citrónovú šťavu, cukor a kukuričný škrob rozmiešaný vo zvyšku vody. Zmes začnite za stáleho miešania zahrievať až po bod varu. Odstavte, pridajte maslo a premiešajte. V miske rozmiešajte tri žĺtky, pridajte asi za naberačku horúceho malinového krému a rýchlo rozmiešajte dohladka, aby sa vajíčka varom nezrazili. Na záver vmiešajte vaječnú zmes do malín a celé to ešte raz prevarte. Plnku rozotrite na korpus. Nakoniec vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Postupne do neho zapracujte cukor a navrstvite ho na koláč. Lyžicou alebo príborovým nožom utvorte na povrchu členitú štruktúru, aby sa sneh lepšie zapekal. Dopečte v rúre pri teplote 170 stupňov asi 10 - 15 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Tento koláčik je obmenou klasického citrusového dezertu s chrumkavým a sladkým snehom na povrchu. Sladkokyslé maliny mu dodávajú úplne iný šmrnc. Ak nechcete v náplni semienka, po rozmixovaní hmotu prepasírujte.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 391
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 543
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 324
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 379
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 984
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 532
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 078
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pre recept na tiramisu kliknite na obrázok.

Ako využiť mascarpone v dezertoch a koláčoch a čím ho nahradiť v receptoch.


redakcia SME ženy 2

Odborníci radia, na čo si dať pozor.


Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu