Slivkový koláč s vanilkovým krémom

V jednoduchosti je nielen krása. A preto vyskúšajte obyčajné slivky zapiecť do neobyčajného koláča.

(Zdroj: Isifa)

Slivkový koláč s vanilkovým krémom
Suroviny na 6 - 8 porcií

  • 250 g lineckého cesta
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 2 vajíčka
  • 2 PL cukru
  • kvapka vanilkovej esencie
  • 400 g vykôstkovaných a prepolených sliviek
  • formu s vlnkovaným okrajom

Cesto môžete rozvaľkať na približnú veľkosť formy alebo ho na jej dno a boky rovnomerne roztlačiť prstami. Po naplnení dajte formu s cestom do chladničky. Rúru predhrejte na 190 stupňov. Na vychladené cesto položte papier na pečenie a zaťažte ho suchou fazuľou alebo keramickými guľôčkami na pečenie, aby sa nevydúvalo. Pečte približne 12 - 15 minút, kým nie sú svetloružové okraje. Teplotu v rúre znížte na 160 stupňov a korpus nechajte trošku vychladnúť. Medzitým zmiešajte ostatné suroviny okrem sliviek na krém a vylejte ho na korpus. Nakoniec naukladajte slivky a dajte piecť. Pečte 20 - 25 minút.

Tip: Podľa sezóny alebo chuti striedajte kôstkové ovocie ako marhule, broskyne, ringloty či nektárinky. Môžete ich aj skombinovať. Pri práci s krehkými cestami sušienkového typu sa veľmi osvedčili formy s vlnkovaným okrajom, po ktorých sa pri pečení mastné cesto nezošmykne dole. Nič sa však nestane ak siahnete po obyčajnej forme, plechu alebo keramickej mise na zapekanie.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 374
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 12 228
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 904
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 464
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 438
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 125
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 548
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 427
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 355
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 101

Hlavné správy zo Sme.sk

TECH

Astronautka z NASA: Pocit úžasu s vami ostane aj na Zemi

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

DOMOV

Najhoršiu zmrzlinu toto leto našli v Ružomberku

Takmer v tretine zistili hygienici nedostatky.

PLUS

Angela Merkelová: Krízová manažérka, ktorá ochránila Nemcov

Má dobré nervy a zvláda krízové situácie.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.