Nepečený čokoládový koláč
Suroviny na 6 - 8 porcií
- 150 g rozpusteného masla
- 200 g nadrvených sušienok
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 2 PL cukru
- 200 g kvalitnej horkej čokolády
- kvapka vanilkovej esencie
- kakao
- oddeliteľná okrúhla forma s priemerom 20 cm
Hľadáte partnera?
SME.sk spustilo serióznu zoznamku dvaja.sme.sk.
Seriózne zoznámenie
Smotanu zahrejte v hrnci spolu s cukrom, vanilkovou esenciou a nalámanou čokoládou. Za stáleho miešania zahrievajte dovtedy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Pozor na priháranie alebo vykypenie.
Čokoládovú smotanu nechajte vychladnúť, preložte ju do chladničky a nechajte chladiť do druhého dňa. Potom ju vyšľahajte dotuha ako normálnu šľahačku.
Sušienky zmiešajte s maslom a natlačte ich na dno a boky tortovej formy. Pre ľahšie vyberanie môžete dno vystlať papierom na pečenie. Odložte na chvíľu do chladničky. Korpus naplňte šľahačkou a ozdobte kakaom.
Tip: Kvôli šľahačke je lepšie koláč skladovať v chlade. Ak vás recept oslovil natoľko, že ho chcete servírovať i pri výnimočných príležitostiach, stačí povrch namiesto kakaa ozdobiť jedlými trblietkami a korálikmi.