Rýchle vidiecke koláčiky
Suroviny na 4 porcie
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 125 g masla
- 1-2 PL studenej vody
- štipka soli
- formičky s vlnkovaným okrajom
Na plnku:
- 170 g kondenzovaného mlieka
- 150 g hnedého cukru
Na servírovanie:
- kyslá smotana alebo jemný tvaroch
- vanilínový cukor
- citrónová kôra
- práškový cukor
Suroviny na cesto rýchlymi pohybmi spojte a vysteľte ním formičky. Rúru predhrejte na 190 stupňov. Na plnku šľahačom šľahajte asi 10 - 15 minút, kým sa cukor v mlieku nerozpustí a hmota nebude krémová. Naplňte ňou formičky, vložte ich na strednú pozíciu rúry a pečte 10 - 15 minút. Po vybraní nechajte čiastočne alebo úplne vychladnúť a servírujte dozdobené práškovým cukrom a smotanovou omáčkou.
Tip: Koláčiky sú veľmi jednoduché a ak máte suroviny vždy doma poruke aj rýchle. Krehké cesto, ktoré sa pripravuje bez vajíčka a z čerstvého masla, vydrží v chladničke najmenej týždeň.