SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Zemiakové fašírky s bylinkovou pastou

Zelenina nemusí byť len v polievke či šaláte. Skúste zeleninové fašírky!

(Zdroj: Isifa)

Zemiakové fašírky s bylinkovou pastou
Suroviny na 4 – 6 porcií

Na bylinkovú pastu:

  • 500 – 700 ml rozmixovanej koriandrovej vňate
  • 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • hrsť nasekanej mäty
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • hrsť nasekanej cibule alebo póru
  • 6 PL olivového oleja
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 1 ČL rímskej rasce
  • Soľ, mleté čierne korenie

Na fašírky:

  • 1 veľká hlávka cesnaku
  • 800 g predvarených zemiakov
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 2 ČL bylinkovej omáčky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vysmážanie
  • strúhanka

Navyše:

  • bravčová panenka
  • 3 PL bylinkovej pasty
  • olivový olej
  • soľ

Všetky suroviny na pastu spolu zmiešajte a odložte do chladničky. Celú hlávku cesnaku zabaľte do alobalu a pečte v rúre asi 30 minút.

Predvarené zemiaky ošúpte a pretlačte alebo rozpučte na kašu. Primiešajte do nich vytlačenú dužinu z pečeného cesnaku, bylinkovú omáčku z chladničky a parmezán. Všetko premiešajte a odložte do chladničky na 30 minút.

Bravčovú panenku nasoľte, potrite olejom a bylinkovou pastou. Vložte do zapekacej misy a pečte 10 – 15 minút. Mala by ostať v strede šťavnatá.

Po dopečení ju nechajte odležať. Medzitým zo zemiakovej hmoty naolejovanými rukami vytvarujte guľky, tie jemne obaľte v strúhanke a vysmažte v rozpálenom oleji z obidvoch strán dozlatista. Ukladajte ich na papierové obrúsky, aby vsiakli prebytočný tuk.

Servírujte fašírky (krokety podľa názvu) ako prílohu k plátkom panenky spolu s bylinkovou pastou.

Tip: Bylinkovú pastu môžete zjemniť primiešaním hustého bieleho jogurtu. Vznikne vám jemný a lahodný dip.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  4. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  5. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  6. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  7. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. Úprava osobného motorového vozidla
  10. Important information for Brazilians living in Slovakia
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 516
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 775
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 312
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 998
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 947
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 768
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 175
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 742
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 547
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 450
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Františka Plamínková
Módna prehliadka Victoria's Secret.

Niekoľkominútové energetické tyčinky

Rýchla a zdravá sladkosť vám dodá energiu.

Tekvicové rizoto