Paradajkové čatní

Po vašej dobrej starostlivosti sa vám záhradka odmení v plnej paráde. Využite jej dary naplno!

(Zdroj: Isifa)

Paradajkové čatní
Suroviny na viac porcií

  • 1 kg paradajok
  • 3 cibule
  • 3 jablká
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 – 2 čili papričky alebo feferónky
  • 200 ml červeného vínneho alebo balzamikového octu
  • 5 PL hnedého cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • celá škorica
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL zeleného korenia
  • 120 g hrozienok
  • nasekaná bazalka alebo iné bylinky podľa chuti (mäta, koriander...)

Paradajky sparte vriacou vodou, prelejte studenou vodou a ošúpte. Jablká a cibule očistite a spolu s paradajkami pokrájajte na kocky. Cesnak, papričky a zázvor očistite a nasekajte nadrobno. Všetky pripravené suroviny zmiešajte v hrnci, zalejte polovicou octu a za občasného premiešania varte približne 50 – 60 minút. Podľa potreby dolievajte ocot. Horúce čatní rozdeľte do horúcich zaváracích fliaš, dobre uzatvorte a otočte hore dnom. Po vychladnutí uložte fľaše na tmavé chladné miesto. Servírujte ako studenú omáčku k pečenému alebo ku grilovanému mäsu a syrom. Niektorým ľuďom však čatní chutí i ako príloha k pečivu, ryži alebo k vegetariánskym jedlám.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ak chcete, aby sa vám ľahšie hľadala škorica a korenie, zviažte ich do gázy. Ak máte radšej čatní s väčšími kúskami, paradajky rozkrájajte na väčšie kocky, jablká a cibuľu na osminky alebo krúžky, aby sa celkom nerozvarili.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 21 005
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 825
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 14 785
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 178
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 602
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 259
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 324
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 397
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 284
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 117

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Chorvátsky novinár pre SME: Nie som šťastný z futbalového úspechu

Tréner Zlatko Dalič premrhal možnosť zmeniť veci.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

A čo majú urobiť, aby boli dobrí Francúzi?

Národnosť sa neurčuje podľa DNA.

Neprehliadnite tiež