SME

Gazdovské kurča so slaninou a rozmarínom

Keď sa začne celým príbytkom šíriť tá stará známa vôňa pečeného kuriatka, je najvyšší čas začať prestierať.

(Zdroj: Isifa)

Gazdovské kurča so slaninou a rozmarínom
Suroviny na 4-6 porcií

  • 1 veľké kurča
  • 10 plátkov prerastenej slaniny (pancetta)
  • vetvičky rozmarínu
  • soľ, mleté čierne korenie

Na plnku:

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 g píniových orieškov
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 2-3 pokrájané krajce ciabatty
  • nasekaná petržlenová vňať
  • nasekaný rozmarín
  • 1-2 vajíčka
  • soľ, mleté čierne korenie

Všetky rozkrájané suroviny na plnku zmiešajte a nechajte postáť, aby vajíčkami nasiakli kúsky pečiva. Kurča umyte a osušte. Do brušnej dutiny alebo pod kožu ho naplňte plnkou a uzatvorte. Vložte ho do pekáča a na jeho povrch naukladajte rozprestreté plátky slaniny a vetvičky rozmarínu. Podľa chuti okoreňte. So soľou opatrne. kvôli slanej slanine. Pečte vo vyhriatej rúre dozlatista približne 45 - 50 minút. Servírujte so zeleninovým pyré alebo pečenými zemiakmi.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Ak sa vám „hnusí“ predstava prípravy plnky v brušnej dutine, pokojne ju upečte v zapekacej miske zvlášť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 021
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 296
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 040
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 466
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 260
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 039
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 003
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 470
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu