SME
Štvrtok, 29. júl, 2021 | Meniny má MartaKrížovkyKrížovky

Gazdovské kurča so slaninou a rozmarínom

Keď sa začne celým príbytkom šíriť tá stará známa vôňa pečeného kuriatka, je najvyšší čas začať prestierať.

(Zdroj: Isifa)

Gazdovské kurča so slaninou a rozmarínom
Suroviny na 4-6 porcií

  • 1 veľké kurča
  • 10 plátkov prerastenej slaniny (pancetta)
  • vetvičky rozmarínu
  • soľ, mleté čierne korenie

Na plnku:

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 g píniových orieškov
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 2-3 pokrájané krajce ciabatty
  • nasekaná petržlenová vňať
  • nasekaný rozmarín
  • 1-2 vajíčka
  • soľ, mleté čierne korenie

Všetky rozkrájané suroviny na plnku zmiešajte a nechajte postáť, aby vajíčkami nasiakli kúsky pečiva. Kurča umyte a osušte. Do brušnej dutiny alebo pod kožu ho naplňte plnkou a uzatvorte. Vložte ho do pekáča a na jeho povrch naukladajte rozprestreté plátky slaniny a vetvičky rozmarínu. Podľa chuti okoreňte. So soľou opatrne. kvôli slanej slanine. Pečte vo vyhriatej rúre dozlatista približne 45 - 50 minút. Servírujte so zeleninovým pyré alebo pečenými zemiakmi.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Ak sa vám „hnusí“ predstava prípravy plnky v brušnej dutine, pokojne ju upečte v zapekacej miske zvlášť.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  3. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  7. Lenivý brunch s Muchom
  8. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  9. Od Česka až po Jadran
  10. VÚB banka ešte viac posilní leasingové služby
  1. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  2. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  3. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  4. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  5. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  6. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  7. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  8. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  9. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  10. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 622
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 130
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 381
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 348
  5. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 151
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 015
  7. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 2 902
  8. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 2 619
  9. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 2 340
  10. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 293
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Rozhovory ZKH: Rastislav Remeta.

Spory medzi silovými zložkami trvajú už týždne.


a 1 ďalší 3 h
Zuzana Kepplová, komentátorka denníka SME.

Žiadne "naučiť sa žiť s covidom" neexistuje a oni to dobre vedia.


2 h
Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková oslavuje zisk zlatej medaily.

Chýbalo mu už len olympijské zlato.


Boris Vanya 6 h

Neprehliadnite tiež

Zelená fazuľka na baskický spôsob

Struky sú zdrojom prospešných látok.


28. júl

Nadmerná prívetivosť môže brániť pokroku v živote.


27. júl
Michaela Žureková

Odhalené političky platia vyššiu daň ako muži.


27. júl