Potrebujeme:
Cesto:
- 200 g čokoláda na varenie
- 250 g maslo
- 250 g práškový cukor
- 175 g hladká múka špeciál
- 4 vajcia
- 1/2 balíčka prášok do pečiva
- hrsť posekaných vlašských orechov
Na potretie:
- 200 g ríbezľový džem
Na posypanie:
- čerstvé ríbezle
Na povrch:
- 1 šľahačková smotana
- 1 smetafix
- práškový cukor podľa chuti
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na hladkú hmotu, pridáme cukor, rozmiešame a varíme, pokiaľ sa zmes dôkladne nespojí.
Zložíme z vodného kúpeľa a primiešame pomocou elektrického šľahača vajíčka, múku s práškom do pečiva. Miešame pokým nevznikne úplne hladká hmota.
Nakoniec primiešame posekané orechy. Upečieme v tortovej forme s priemerom 26 cm, ktorú vymastíme a vysypeme múkou pri teplote 180 °C 25 minút.
Necháme vychladnúť, potrieme ríbezľovým džemom. Ja som použila svoj domáci, ktorý si pripravujem každý rok. posypeme umytými ríbezľami.
Šľahačkovú smotanu zmiešame so smetafixom, pridáme práškový cukor a vyšľaháme. Nanesieme na povrch koláčika, ozdobíme ríbezľami, prípadne čokoládovými hoblinkami.
Dáme vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť!