SME
Piatok, 26. apríl , 2019

Čitateľský recept: Brokolicové trubičky

Dochádzajú vám nápady, čo s brokolicou? Vyskúšajte, napríklad, takúto verziu podľa pani Moniky zo Zemplínskej Teplice.

(Zdroj: Monika M. , Zemplínska Teplica)

Potrebujeme:

  • 500 g lístkového cesta
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky stužovača šľahačky
  • 150 g brokolice
  • 200 g šunky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 1 žĺtok na potretie
  • hrubá morská soľ na potretie
  • múka na posypanie dosky

Postup:

1. Brokolicu rozoberieme na ružičky, umyjeme, položíme na sitko a dáme variť nad paru. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 až 5 mm. Osolíme a nakrájame na pásy široké 2 až 3 cm. Navinieme ich na plechové trubičkové formy na pečenie a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme hrubou soľou. Upečieme vo vyhriatej rúre.

2. Zatiaľ dotuha vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou. Šunku pokrájame nadrobno. Brokolicu a šunku zmiešame so šľahačkou. Zmes osolíme a okoreníme a naplníme do vrecúška na zdobenie s hladkým nadstavcom.

3. Vychladnuté trubičky stiahneme z formičiek a naplníme brokolicovým krémom. Konce ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.

Elektronická rúra: 180 C
Teplovzdušná rúra: 160 C
Plynová rúra: stupeň 3-4
Čas pečenia: 10 až 15 minút

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  2. Od mája sa mení definícia kilogramu
  3. Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?
  4. Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018
  5. 5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas
  6. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  7. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  8. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  9. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  10. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  1. 5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas
  2. Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018
  3. Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?
  4. Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu
  5. Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus
  6. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  7. Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave
  8. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  9. Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur
  10. Recenze autokamery Mio MiVue J60 WIFI - youtuber Bazim hodnotí!
  1. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 23 722
  2. Od mája sa mení definícia kilogramu 9 062
  3. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto 6 760
  4. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 6 548
  5. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 5 081
  6. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 5 003
  7. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 885
  8. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 3 547
  9. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou 2 092
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 2 042

Hlavné správy zo Sme.sk

Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Okrem vychádzok k lekárovi ich naozaj nič nečaká?

Až po päťdesiatke si človek uvedomuje, že staroba je tŕnistý pojem.

Šéfredaktorka SME Beata Balogová.
Dobré ráno

Dobré ráno: Proti novinárom sa spojili mafia, exsiskári aj policajti

O čom hovorí sledovanie novinárov.

Podcast Dobré Ráno
Ilustračné foto.

Neprehliadnite tiež

Ilustračné foto.

Moravské hrady a zámky: Päť tipov na víkendový výlet

Ktorú z pamiatok si obľúbili filmári a ktorá je najvoňavejšia?

Valtice

V mozgu sme preň vytvorili cestu, musíme ju rozbiť: Ako sa zbaviť zlozvyku?

Zbaviť sa zlozvyku trvá násobne dlhšie ako ho nadobudnúť.