SME
Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Čitateľský recept: Koláč s tvarohom a celými kúskami ovocia

Výber ovocia nechávame na vás. Pani Monika zo Zemplínskej Teplice, ktorá nám zaslala recept, odporúča jablká či hrušky.

(Zdroj: Monika M. , Zemplínska Teplica)

Potrebujeme:

Cesto:

  • 300 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 160 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vajce

Plnka:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 40 g masla
  • 400 ml mlieka
  • 100 g práškového cukru
  • 1 a pol vrecka Zlatého klasu
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 350 g očistených jabĺk alebo hrušiek

Postup:

1. Polohrubú múku premiešame s kypriacim práškom, so zmäknutým maslom, s práškovým cukrom a vajcom. Vypracované cesto odložíme na 30 min. do chladu.

Skryť Vypnúť reklamu

2. Do mlieka dáme Zlatý klas a uvaríme puding. Do teplého pudingu vmiešame žĺtok vymiešaný s maslom a necháme vychladnúť. Potom po častiach vmiešame tvaroh vymiešaný s citrónovou šťavou a s práškovým cukrom.

3. Očistené hrušky alebo jablka pokrájame na plátky, posypeme hnedým cukrom a mletou škoricou.

4. Odstáte cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto sa môže rozpadávať, stačí ho rozkrájať na menšie časti a tie na plechu zlepiť.

5. Na cesto rovnomerne roztrieme tvarohovú plnku, poukladáme ochutené hrušky a povrch posypeme nahrubo postrúhaným zvyšným cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 C.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  7. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  9. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 17 526
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 666
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 055
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 030
  5. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 861
  6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 11 420
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 506
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 743
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 636
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 600
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Letná receptová súťaž

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Hrozby zabrali, ľudia prišli. Oravčania stáli v radoch už pred testovaním

Tri a pol percentám doteraz testovaných odhalili nákazu.

Čakanie na testovanie na Orave.
Hornádska ulica v Krompachoch v piatok 10. apríla.

Život na Slovensku sa opäť obmedzuje, začína sa miernejší lockdown (prehľad)

Zákaz vychádzania sa netýka cesty do práce, na Orave a v Bardejove treba i test.

Ilustračné foto.