Čitateľský recept: Koláč s tvarohom a celými kúskami ovocia

Výber ovocia nechávame na vás. Pani Monika zo Zemplínskej Teplice, ktorá nám zaslala recept, odporúča jablká či hrušky.

(Zdroj: Monika M. , Zemplínska Teplica)

Potrebujeme:

Cesto:

  • 300 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 160 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vajce

Plnka:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 40 g masla
  • 400 ml mlieka
  • 100 g práškového cukru
  • 1 a pol vrecka Zlatého klasu
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 350 g očistených jabĺk alebo hrušiek

Postup:

1. Polohrubú múku premiešame s kypriacim práškom, so zmäknutým maslom, s práškovým cukrom a vajcom. Vypracované cesto odložíme na 30 min. do chladu.

Článok pokračuje pod video reklamou

2. Do mlieka dáme Zlatý klas a uvaríme puding. Do teplého pudingu vmiešame žĺtok vymiešaný s maslom a necháme vychladnúť. Potom po častiach vmiešame tvaroh vymiešaný s citrónovou šťavou a s práškovým cukrom.

3. Očistené hrušky alebo jablka pokrájame na plátky, posypeme hnedým cukrom a mletou škoricou.

4. Odstáte cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto sa môže rozpadávať, stačí ho rozkrájať na menšie časti a tie na plechu zlepiť.

5. Na cesto rovnomerne roztrieme tvarohovú plnku, poukladáme ochutené hrušky a povrch posypeme nahrubo postrúhaným zvyšným cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 C.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 21 005
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 825
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 14 785
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 178
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 602
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 259
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 324
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 397
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 284
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 117

Téma: Letná receptová súťaž


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Chorvátsky novinár pre SME: Nie som šťastný z futbalového úspechu

Tréner Zlatko Dalič premrhal možnosť zmeniť veci.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

A čo majú urobiť, aby boli dobrí Francúzi?

Národnosť sa neurčuje podľa DNA.

Neprehliadnite tiež