Potrebujeme:
- baklažán
- tvaroh
- vanilínový cukor
- čokoládu
- soľ
- olej
Postup:
Najprv si baklažán narežeme pozdĺžne, jemne osolíme a necháme postáť asi 30 minút. Najlepšie sú čo najmenšie baklažány.
Medzitým si pripravíme ochutený tvaroh. Zmiešame vaničku tvarohu s vanilínovým cukrom a jemne nastrúhanou čokoládou.
Dáme nabok a venujeme sa baklažánu, ktorý opláchneme a osušíme. Na rozpálenom oleji ho na panvici pomaly opekáme. Keď je baklažán mäkký, vyberieme ho a necháme vychladnúť.
Studený baklažán pomaly natrieme ochuteným tvarohom a zvinieme. Baklažány dáme na chvíľu do chladničky.
Môžeme ich posypať zvyšnou čokoládou alebo ich poliať čokoládovou polevou. Dobrú chuť!