Potrebujeme:
- 3 granátové jablká
- 150 g práškového cukru
- 1 limetka
- 500 ml 30 % smotany na šľahanie
Postup:
Do misky vytlačíme šťavu z 2 granátových jabĺk a 1 limetky. Pridáme 150 gramov práškového cukru a miešame, až dokým sa nerozpustí.
Do zmesi vylejeme 500 ml smotany na šľahanie a vyšľaháme nie celkom tuhú šľahačku.
Zmes vložíme do plastovej nádoby, zatvoríme a uložíme min. na 4 hodiny do mrazničky. (Nepremiešavame).
Podávame ozdobené jadierkami z tretieho jablka. Zmrzlina je krásne ružová bez umelých farbív.
Originál recept je od Nigelly, ja som si ho prispôsobila. Pri vytláčaní semienok treba dávať pozor, keďže šťava strieka všade naokolo, avšak akonáhle zmrzlinu ochutnáte, zabudnete na všetko :)