SME

Čitateľský recept: Brokolicový krém s kalerábom

Chutné aj trendové sú studené polievky. Naša čitateľka Ivana nám zaslala recept, ktorý môžete jesť v teplej aj chladenej verzii.

Brokolicový krém s kalerábom.Brokolicový krém s kalerábom. (Zdroj: Ivana V.)

Potrebujeme:

  • 1 väčšia brokolica
  • 1 stredne veľký kaleráb
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stonkové zelere (nemusia byť)
  • 2-4 lyžice olivového oleja
  • lístky petržlenovej vňaťky
  • soľ, čierne korenie (bujón na dochutenie, worcesterová omáčka)

Postup:

V hrnci, na rozpálenom olivovom oleji si speníme cibuľku, krátko orestujeme a pridáme na kocky nakrájaný zeler, kaleráb, cesnak a brokolicu nalámanú na menšie časti.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pridáme vodu. Varíme do zmäknutia. Ak sú brokolica a kaleráb polomäkké pridáme korenie a dochutíme soľou.

SkryťVypnúť reklamu

Čím menej vody dáme, tým bude krém hustejší a bude mať výraznejšiu- brokolicovú chuť.

Všetko nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a dozdobíme lístkami petržlenu.

Tento krém je ľahký, je bez múky smotany a mlieka. Len voda a čerstvá zelenina.

Ideálny na teplé letné dni, pretože ho môžeme konzumovať aj studený.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 837
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 440
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 205
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 473
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 402
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 146
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 794
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 499
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu