Čitateľský recept: Ríbezľovo - orechový koláč

Ak vám ešte zostali ríbezle z tohto leta, vyskúšajte recept od pani Daniely z Bratislavy.

(Zdroj: pani Daniela U.)

Potrebujeme:

Cesto:

  • 200 g studeného masla
  • 2 žĺtky
  • 300 g polohrubej múky
  • 40 g práškového cukru
  • 1 - 2 lyžice mlieka

Plnka:

  • 200 g mletých orechov
  • 120 g krupicového cukru
  • trochu mlieka
  • 450 g očistených ríbezlí
  • 4 bielky
  • 200 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica maizeny
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
kavovar.jpg

Postup:

Z masla, žĺtkov, múky, cukru a mlieka pripravíme cesto a dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, vyššie okraje upravíme.

Mleté orechy s krupicovým cukrom sparíme v malom množstve mlieka a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí orechovú masu natrieme na cesto vo forme a dáme predpiecť na 160 stupňov vyhriatej rúry, pečieme asi 15 minút.

Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme maizenu a ríbezle obalené v kryštálovom cukre. Zľahka premiešame a natrieme na predpečené cesto a spolu pečieme asi 30 minút.

Po upečení môžeme posypať ešte horúci koláč práškovým cukrom, vytvorí sa tak na ňom chrumkavá kôrka.

Na pečenie je ideálny plech veľkosti 24x37 cm.

Príprava: 90 minút

Recept som upravila a doplnila podľa vlastných skúseností.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  7. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 810
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 556
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 5 256
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 3 072
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 070
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 539
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 294
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 227
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 204
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 660

Téma: Letná receptová súťaž


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan: Bol som zmierený s tým, že nevyhrám

Slovenský cyklista dokázal to, čo sa ešte nikdy nikomu nepodarilo.

ŠPORT

Sagan, Sagan a opäť Sagan. Chlapec bez nervov je tretí raz majstrom sveta

Pre mňa je to neuveriteľné, výnimočné, vravel slovenský cyklista.

KOMENTÁRE

Až teraz si Merkelová začína budovať svoj odkaz

Bude to ona, kto bude ovládať nemeckú aj európsku politiku.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.