SME
Nedeľa, 24. január, 2021 | Meniny má TimotejKrížovkyKrížovky

Čitateľský recept: Ríbezľovo - orechový koláč

Ak vám ešte zostali ríbezle z tohto leta, vyskúšajte recept od pani Daniely z Bratislavy.

(Zdroj: pani Daniela U.)

Potrebujeme:

Cesto:

  • 200 g studeného masla
  • 2 žĺtky
  • 300 g polohrubej múky
  • 40 g práškového cukru
  • 1 - 2 lyžice mlieka

Plnka:

  • 200 g mletých orechov
  • 120 g krupicového cukru
  • trochu mlieka
  • 450 g očistených ríbezlí
  • 4 bielky
  • 200 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica maizeny
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
kavovar.jpg

Postup:

Z masla, žĺtkov, múky, cukru a mlieka pripravíme cesto a dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, vyššie okraje upravíme.

Mleté orechy s krupicovým cukrom sparíme v malom množstve mlieka a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí orechovú masu natrieme na cesto vo forme a dáme predpiecť na 160 stupňov vyhriatej rúry, pečieme asi 15 minút.

Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme maizenu a ríbezle obalené v kryštálovom cukre. Zľahka premiešame a natrieme na predpečené cesto a spolu pečieme asi 30 minút.

Po upečení môžeme posypať ešte horúci koláč práškovým cukrom, vytvorí sa tak na ňom chrumkavá kôrka.

Na pečenie je ideálny plech veľkosti 24x37 cm.

Príprava: 90 minút

Recept som upravila a doplnila podľa vlastných skúseností.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  9. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  2. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  3. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  4. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  5. Hygge ako životný štýl
  6. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  7. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  8. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  9. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 41 547
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 39 392
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 12 874
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 728
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 074
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 056
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 396
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 218
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 055
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 948
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Letná receptová súťaž

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

12 h

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan