SME

Čitateľský recept: Marhuľové tvarohovo-smotanové kocky

V prípade, že váš život nie je dosť sladký, odporúčame tento recept. Poslala nám ho čitateľka Ivana.

(Zdroj: Ivka V.)

Potrebujeme:

Cesto:

  • 200 g špaldovej/ hladkej múky
  • 130 g masla
  • 2 lyžice medu (môžete použiť agáve alebo stéviu)
  • 3 žĺtka
  • 3 lyžice studenej vody
  • štipka soli

Marhuľovo-smotanový krém:

  • 15 marhúľ
  • 3 kyslé smotany
  • 1 šľahačka na šľahanie
  • 400 g jemného tvarohu
  • 5 plátkov želatíny
  • 3-4 lyžice medu (nahradiť môžete agáve alebo stéviou)

Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.

Ako sa zapojiť do súťaže? >>

SkryťVypnúť reklamu

kavovar.jpg

Postup:

Všetky suroviny na cesto spolu poriadne premiešame, pridáme rozpustené maslo a vypracujeme hutné cesto.

Cesto vyformujeme do tvaru guličky, zabalíme do fólie alebo alobalu a dáme do chladničky stuhnúť a chladiť kým si nepripravíme marhuľový krém.

Marhule očistíme a odkôstkujeme. Rozdelíme si marhule na dve časti - 7 a 8 kusov. Zo siedmich kusov urobíme marhuľové pyré tak, že ovocie aj so šupkami rozmixujeme na hustý krém.

Plátky želatíny namočíme do trošky vody a počkáme kým napučia. Marhuľové pyré dáme variť na mierny oheň a pridáme želatínu. Miešame na miernom ohni kým krém nezhustne a nezovrie. Marhuľové pyré dáme schladiť bokom.

Vychladnuté cesto rozvaľkáme a vystelieme na vymastený a múkou vysypaný pekáč, prepichneme vidličkou a pečieme na 180 stupňoch asi 20-30 minút dozlatista.

SkryťVypnúť reklamu

Metličkami si v osobitnej miske vyšľaháme šľahačkovú smotanu, kyslé smotany a tvaroh do hustého krému a podľa chute osladíme. Nakoniec pridáme marhuľové pyré vychladnuté na izbovú teplotu a zľahka premiešame.

Na upečený korpus vylejeme marhuľovo-smotanový krém a vrch ozdobíme čerstvými nakrájanými marhuľami. Koláčik dáme schladiť do chladničky, ideálne na celú noc. Ak nevydržíte čakať, tak mu doprajte niekoľko hodín, aby krém stuhol.

Dobrú chuť a sladké maškrtenie!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 911
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 690
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 471
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 7 491
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 665
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 319
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 589
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 522
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťZatvoriť reklamu