SME
Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Čitateľský recept: Marhuľové tvarohovo-smotanové kocky

V prípade, že váš život nie je dosť sladký, odporúčame tento recept. Poslala nám ho čitateľka Ivana.

(Zdroj: Ivka V.)

Potrebujeme:

Cesto:

  • 200 g špaldovej/ hladkej múky
  • 130 g masla
  • 2 lyžice medu (môžete použiť agáve alebo stéviu)
  • 3 žĺtka
  • 3 lyžice studenej vody
  • štipka soli

Marhuľovo-smotanový krém:

  • 15 marhúľ
  • 3 kyslé smotany
  • 1 šľahačka na šľahanie
  • 400 g jemného tvarohu
  • 5 plátkov želatíny
  • 3-4 lyžice medu (nahradiť môžete agáve alebo stéviou)
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
kavovar.jpg

Postup:

Všetky suroviny na cesto spolu poriadne premiešame, pridáme rozpustené maslo a vypracujeme hutné cesto.

Cesto vyformujeme do tvaru guličky, zabalíme do fólie alebo alobalu a dáme do chladničky stuhnúť a chladiť kým si nepripravíme marhuľový krém.

Marhule očistíme a odkôstkujeme. Rozdelíme si marhule na dve časti - 7 a 8 kusov. Zo siedmich kusov urobíme marhuľové pyré tak, že ovocie aj so šupkami rozmixujeme na hustý krém.

Plátky želatíny namočíme do trošky vody a počkáme kým napučia. Marhuľové pyré dáme variť na mierny oheň a pridáme želatínu. Miešame na miernom ohni kým krém nezhustne a nezovrie. Marhuľové pyré dáme schladiť bokom.

Vychladnuté cesto rozvaľkáme a vystelieme na vymastený a múkou vysypaný pekáč, prepichneme vidličkou a pečieme na 180 stupňoch asi 20-30 minút dozlatista.

Metličkami si v osobitnej miske vyšľaháme šľahačkovú smotanu, kyslé smotany a tvaroh do hustého krému a podľa chute osladíme. Nakoniec pridáme marhuľové pyré vychladnuté na izbovú teplotu a zľahka premiešame.

Na upečený korpus vylejeme marhuľovo-smotanový krém a vrch ozdobíme čerstvými nakrájanými marhuľami. Koláčik dáme schladiť do chladničky, ideálne na celú noc. Ak nevydržíte čakať, tak mu doprajte niekoľko hodín, aby krém stuhol.

Dobrú chuť a sladké maškrtenie!

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  4. Home (ale aj) Office
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Zelená Bratislava
  7. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  8. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  9. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  10. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  1. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  2. Bezbariérové vozidlo
  3. Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19
  4. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Zelená Bratislava
  7. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  8. Ruža zmeny
  9. Úpravy automobilov pre ZŤP
  10. No Finish Line v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 28 751
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 143
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 748
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 721
  5. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 12 189
  6. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 953
  7. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 9 850
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 088
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 073
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 8 985
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Letná receptová súťaž

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu