SME
Utorok, 15. jún, 2021 | Meniny má VítKrížovkyKrížovky

Čitateľský recept: Netradičné slimáky z lístkového cesta

Čakáte návštevu a neviete čo jej ponúknuť? Nápad s občerstvením zo sezónnej cukiny nám poslala pani Patrícia z Nového Mesta nad Váhom.

(Zdroj: pani Patrícia T.)

Potrebujeme:

  • 1 lístkové cesto
  • 200g smotanového syra typu žervé
  • 2 menšie cukiny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • sušený tymian
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • vajce na potretie
  • sezam
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
kavovar.jpg

Postup:

Cukinu si umyjeme a aj so šupkou nakrájame na tenšie kolieska. Posolíme a necháme odležať, aby pustila vodu.

Vodu zlejeme a na rozpálenom oleji každé koliesko z oboch strán dobre opečieme.

Smotanový syr vymiešame s pretlačeným cesnakom, pridáme sušený tymian.

Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme do polovice vymiešaným syrom. Na syr rovnomerne poukladáme opečené kolieska cukiny a zvinieme do rolády.

Roládu nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 2 – 3 cm, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom.

Slimáky pečieme vo vyhriatej rúre (200˚C) 20 – 25 minút dozlatista.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  2. Ako sa mení dynamika firiem?
  3. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  4. Po Slovensku na motorke
  5. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  2. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  3. Po Slovensku na motorke
  4. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  5. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  8. Behind every successful business lies a set of skilled people
  9. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  10. Ako sa mení dynamika firiem?
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 20 565
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 619
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 11 586
  4. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 9 846
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 9 786
  6. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 7 656
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 314
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 403
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 605
  10. Slovensko v operácii Barbarossa 4 339
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu