Potrebujeme:
- 180 g ovsených vločiek / špaldovej múky
- 2 lyžice sušenej levandule
- 1 kypriaci prášok
- 100 g mletých mandlí
- 2 vajíčka
- ½ masla
- šťava z 1 citróna
- 4 lyžice medu / stévie podľa chuti
- pomarančová aróma/ kôra z dobre umytého bio pomaranča
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme na jemnú “múku”, do ovsenej múky pridáme kypriaci prášok, pomleté mandle a sušenú levanduľu.
Pridáme vajíčka rozšľahané so zmäknutým maslom, šťavou z citróna, medom a pomarančovou arómou. Všetko dobre vymiesime, najlepšie s rukami.
Cesto dáme stuhnúť do chladničky asi na pol hodinu. Stuhnuté cesto rozvaľkáme na asi 1,5-2 cm plát a vykrajujeme srdiečka, krúžky alebo iného želaného tvaru.
Vykrojené cookies uložíme na pekáč a pečieme dozlatista asi 20-30 minút.
Ja som cookiesky ešte pred pečením potrela rozšľahaným vajíčkom.
Levanduľové cookies sú skvelou voľbou pre zdravé a rýchle “zobnutie” počas dňa a potešia aj pri neplánovanej návšteve.
V uzavretej dóze vydržia určite aj viac ako jeden deň.