Pečené hlávky so syrovou omáčkou

Zapekaná zelenina so syrovou omáčkou zaboduje aj vo vašej kuchyni. Skúste takto pripraviť i iné druhy zeleniny!

(Zdroj: Ilustračné - Isifa)

Pečené hlávky so syrovou omáčkou
Suroviny na 8 porcií

  • 1 hlávka bielej kapusty alebo kelu
  • 3 PL olivového oleja
  • Dva plátky masla
  • 4 PL strúhanky
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 50 g topeného syra
  • 30 g syra s modrou plesňou
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Soľ, korenie podľa chuti

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Očistenú kapustu rozkrájajte na osem častí. Hlúbik vyhoďte alebo odložte do mrazničky na zeleninový vývar. Štetcom potrite plátky kapusty olejom z oboch strán a naukladajte ich na plech. Ak máte strach z prilepenia, použite papier na pečenie. Dobre osoľte a okoreňte. Pečte približne 30 minút. V polovici pečenia môžete, ale nemusíte plátky otočiť. Medzitým zohrejte maslo a opražte na ňom strúhanku. Po odstavení k strúhanke primiešajte nasekanú vňať. V rajnici zahrejte smotanu a rozpustite v nej topený a plesnivý syr dohladka. Dosoľte a servírujte kúsky kapusty posypané strúhankou, preliate syrovou omáčkou.

Tip: Strúhanku môžete nahradiť za namrvené pečivo. Namiesto vňate použite silnejšiu mätu, ktorá jedlo nádherne dopĺňa. Ak máte predsa len kapustu radšej mäkšiu, pred pečením ju krátko oblanšírujte. Do syrovej omáčky môžete pridať i na kocky pokrájanú šunku.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Jakub Mankovecký z SPU v Nitre bol opäť úspešný v reze viniča
  2. Hitparáda štiav
  3. 14. ročník AmCham „Job Fair“ v Košiciach
  4. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  5. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  6. Malé knedličky, veľké dojmy
  7. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  8. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  9. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  10. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 623
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 940
  3. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 6 937
  4. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 501
  5. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 493
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 5 055
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 472
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 541
  9. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 533
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 187

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Británia sa rozhodla, hranice aj pre Slovákov chce zatvoriť už v marci

Theresa Mayová chystá obmedzenie voľného pohybu oznámiť v rovnaký deň, kedy oficiálne spustí rokovania o brexite.

EKONOMIKA

Ktorá personálka zamestnala najviac ľudí? Pozrite si grafy

Pravidlá fungovania personálnych agentúr by sa mohli čoskoro zase meniť.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop