Potrebujeme:
Makový korpus:
- 1 hrnček pomletého maku
- 1 hrnček mandlí
- 1/3 hrnčeka kokosového oleja
- 1 dcl sladkej smotany- na šľahanie
- 2-3 vajíčka
- citrónová šťava (z 1 citróna)
- 1/2 dcl rumu
- 2 dcl mlieka (na sparenie maku a mandlí)
- 1 lyžička škorice
- stévia - na dochutenie – osladenie
- štipka soli
Na cheesecakovú plnku:
- ½ balenia mascarpone
- 750 g tvarohu (roztierateľného)
- 60 g kokosu strúhaného
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka maku (nepomletého)
- bobuľovité ovocie ( černice, egreše, čučoriedky)
- stévia
- štipka soli
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
Postup:
Mak a pomleté mandle si sparíme na mlieku. Do masy potom pridáme zvyšné ingrediencie potrebné na makový korpus.
Korpus dáme na pár minút schladiť do chladničky. Zatiaľ si v osobitnej miske vymiešame všetky ingrediencie potrebné na cheesecakovú hmotu.
Tortovú formu vymastenú kokosovým olejom a vyloženú pomletými mandľami vystelieme korpusom a pokryjeme cheesecakovou plnkou.
Na vrch poukladáme ovocie a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 minút, kým sa celá hmota pekne nesfarbí a pekne “netrasie”.
Koláčik- tortu dáme po vychladnutí ešte na noc stuhnúť do chladničky. Vydržíme a papáme až ráno Verte mi, stojí za to počkať si.