Potrebujeme:
Cesto:
- 400g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 200g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250g masla
- 4 žĺtky
Plnka:
- 4 bielka
- 150g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1kg postrúhaných jabĺk
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
Postup:
Hlboký plech si najskôr vymastíme a vysypeme múkou. V miske metličkou vymiešame žĺtka s preosiatym práškovým cukrom na penu. Primiešame zmäknuté maslo a vymiešame na ľahkú penu.
Prisypeme preosiatú múku zmiešané s práškom do pečiva. Z ingrediencií vymiešame cesto a tretinu odložíme vo vrecku do mrazničky.
Zatiaľ si nastrúhame ošúpané a očistené jablká na hrubom strúhadle. V miske z bielok metličkou vyšľaháme polotuhý sneh a postupne dosypávame kryštálový cukor. Došľaháme na tuhú penu.
Spodok plechu vyložíme cestom, z jabĺk vytlačíme šťavu a pokryjeme nimi cesto. Na jablká natrieme snehovú penu a na hrubom strúhdle postrúhame zvyšok cesta z mrazničky.
Plech vložíme do vyriatej rúry na ca. 175°C a pečieme asi 30-40 minút.