Potrebujeme:
- 2-3 baklažány
- 1 konzervu lúpaných paradajok (400g)
- 250g mix syrov (eidam, mozarella, oštiepok, prípadne iné kombinácie)
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 2-3 väčšie strúčiky cesnaku
- trochu soli
- 1 čajová lyžička cukru
- trochu olivového oleja
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
Postup:
Baklažány umyjeme a nakrájame pozdĺžne na hrúbku 3-4mm. Poukladáme vedľa seba na veľký plech potretý olivovým olejom a jemne ich posolíme. Dáme do rúry pod gril a pri 190 - 200 stupňoch pečieme 20-25 minút.
Kým sa baklažány grilujú, pripravíme paradajkovú omáčku. Olúpané paradajky dáme do misy, pridáme sušenú bazalku, cukor, trochu soli, pretlačené strúčiky cesnaku a premiešame.
Keď je už baklažán hotový, každý plát naplníme syrom. Ja dávam kúsok z každého druhu syra. Naplnené plátky zrolujeme ako zavináče a ukladáme vedľa seba do zapekacej misy.
Zalejeme pripravenou paradajkovou omáčkou a vrch môžeme ešte posypať postrúhaným syrom.
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20 minút. Takto pripravený baklažán je vynikajúci s petržlenovými zemiakmi.