SME
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Čitateľský recept: Grilovaný baklažán v paradajkovej omáčke

Dobrá zelenina nikdy nie je zlá. Od pani Heleny zo Sečoviec sme dostali tento veľmi chutne a zdravo vyzerajúci recept. Utekajte do kuchyne.

(Zdroj: Pani Helena B.)

Potrebujeme:

  • 2-3 baklažány
  • 1 konzervu lúpaných paradajok (400g)
  • 250g mix syrov (eidam, mozarella, oštiepok, prípadne iné kombinácie)
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 2-3 väčšie strúčiky cesnaku
  • trochu soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • trochu olivového oleja
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
kavovar.jpg

Postup:

Baklažány umyjeme a nakrájame pozdĺžne na hrúbku 3-4mm. Poukladáme vedľa seba na veľký plech potretý olivovým olejom a jemne ich posolíme. Dáme do rúry pod gril a pri 190 - 200 stupňoch pečieme 20-25 minút.

Kým sa baklažány grilujú, pripravíme paradajkovú omáčku. Olúpané paradajky dáme do misy, pridáme sušenú bazalku, cukor, trochu soli, pretlačené strúčiky cesnaku a premiešame.

Keď je už baklažán hotový, každý plát naplníme syrom. Ja dávam kúsok z každého druhu syra. Naplnené plátky zrolujeme ako zavináče a ukladáme vedľa seba do zapekacej misy.

Zalejeme pripravenou paradajkovou omáčkou a vrch môžeme ešte posypať postrúhaným syrom.

Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20 minút. Takto pripravený baklažán je vynikajúci s petržlenovými zemiakmi.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 20 189
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 19 836
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 17 429
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 16 594
  5. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 9 090
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat 7 666
  7. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 583
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 345
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 275
  10. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 6 778
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Letná receptová súťaž

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu