Netradičné ratatouille
Suroviny na 4 porcie
- 1 stredne veľký baklažán
- 2 hrubostenné červené papriky
- 1 pór
- 4 PL olivového oleja
- 400 g lúpaných paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
- soľ, mleté čierne korenie
Na posýpku:
- 100 g masla
- 150 g hrubej múky
- 6 - 8 PL zmesi semienok (slnečnica, ľan, sezam, tekvica...)
Zeleninu očistite, umyte a rozkrájajte na rovnomerné kusy. Rúru predhrejte na 190 - 200 stupňov. Zeleninu naukladajte do zapekacej misy, okrem paradajok, pokvapkajte ju olejom, podľa chuti osoľte a okoreňte a premiešajte. Pečte asi 35 minút. Medzitým si pripravte posýpku. Múku vsypte do misky, vmiešajte do nej nastrúhané maslo, rukou spojte a primiešajte soľ, korenie, nasekaný alebo prelisovaný cesnak a semienka. Zeleninu vyberte z rúru, na povrch pridajte paradajky, bazalku a posýpku. Pečte ďalších 25 - 30 minút. Servírujte horúce
Tip: Môžete siahnuť i po cibuli, cukete a tekvici. Mimo sezóny môžete využiť i paradajky z plechovky. Nič nepokazíte, ak pred koncom pečenia pridáte na povrch nastrúhaný syr, ako to už býva pri zapekaných jedlách zvykom.