Losos pod chrumkavou perinou
Suroviny na 4 porcie
- 4 filety lososa
- 30 - 40 g rozmrveného čerstvého bieleho pečiva
- 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 2 PL strúhaného parmezánu
- 2 PL olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
Rúru predhrejte na 190 stupňov. Filety lososa umyte a osušte. Uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zmiešajte všetky ostatné suroviny a zmes rozotrite rovnomerne na povrch rýb. Vložte do rúry a pečte približne 15 - 20 minút, kým nie je ryba mäkká a kôrka nechytí zlatistý nádych. Servírujte s parenou zeleninou alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
Tip: Zmes na chrumkavú kôrku môžete ochutiť rôznymi bylinkami, čili papričkou alebo voňavým pestom.