Potrebujeme:
- 200g krémový syr napr. Lučina
- 250g jemný tvaroh
- 2 ks vajce
- 1 ks vanilkový cukor
- 120g hnedý cukor
- 60g detská krupica
- 30g špaldová hladká múka
- 60ml kefír
- drobné ovocie
Postup:
V nádobe vymiešame pomocou šľahača krémový syr s tvarohom, hnedým a vanilkovým cukrom. K hmote ešte prisypeme múku, krupicu a nakoniec pridáme kefír a vajcia.
Toto tvarohové cesto síce bude mať hutnejšiu konzistenciu, ale netreba sa toho báť. Cesto vylejeme do okrúhlej keramickej formy a rovnomerne rozotrieme.
Na vrch uložíme ovocie (čučoriedky, ríbezle, černice,..) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Koláč sa pečie 25 – 35 minút (záleží od typu rúry). Po vychladnutí podávame.