Šalát s hovädzím mäsom a hubovými hriankami
Suroviny na 4 porcie
Na šalát:
- 2 hrubšie hovädzie steaky
- baby šalát (špenát, bylinky)
- 80 g parmezánu
- hrianky
- hubová nátierka
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 - 2 PL slnečnicového oleja
Na zálievku:
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy alebo vínneho octu
- 1 PL nasekanej bazalky alebo petržlenovej vňate
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
Steaky potrite z obidvoch strán olejom. Panvicu alebo gril dôkladne rozohrejte. Mäso opečte z každej strany približne 3 - 5 minút, podľa hrúbky, osoľte ho, okoreňte a odložte bokom na tanier odležať, neskôr ich rozkrájajte na plátky. Medzitým pripravte v hriankovači alebo na suchej panvici hrianky a potrite ich hubovou nátierkou. Rozkrájajte ich a začnite servírovať. Na taniere naukladajte hrianky, šalát alebo bylinky podľa chuti, tenké plátky mäsa a hoblinky parmezánu. Šalát pofŕkajte zálievkou, ktorú ste pripravili zmiešaním surovín.
Tip: Šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a pritom výdatný. Môžete meniť chuť mäsa pomocou marinády, obmieňať nátierky na hriankach alebo do zálievky pridať hnedý cukor a nasekanú čili papričku.