SME

Šalát s hovädzím mäsom a hubovými hriankami

Šalát nemusí byť iba pre vegetariánov. Skúste v podobe šalátu naservírovať steak s hriankami.

(Zdroj: Isifa)

Šalát s hovädzím mäsom a hubovými hriankami
Suroviny na 4 porcie

Na šalát:

  • 2 hrubšie hovädzie steaky
  • baby šalát (špenát, bylinky)
  • 80 g parmezánu
  • hrianky
  • hubová nátierka
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 - 2 PL slnečnicového oleja

Na zálievku:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy alebo vínneho octu
  • 1 PL nasekanej bazalky alebo petržlenovej vňate
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku

Steaky potrite z obidvoch strán olejom. Panvicu alebo gril dôkladne rozohrejte. Mäso opečte z každej strany približne 3 - 5 minút, podľa hrúbky, osoľte ho, okoreňte a odložte bokom na tanier odležať, neskôr ich rozkrájajte na plátky. Medzitým pripravte v hriankovači alebo na suchej panvici hrianky a potrite ich hubovou nátierkou. Rozkrájajte ich a začnite servírovať. Na taniere naukladajte hrianky, šalát alebo bylinky podľa chuti, tenké plátky mäsa a hoblinky parmezánu. Šalát pofŕkajte zálievkou, ktorú ste pripravili zmiešaním surovín.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a pritom výdatný. Môžete meniť chuť mäsa pomocou marinády, obmieňať nátierky na hriankach alebo do zálievky pridať hnedý cukor a nasekanú čili papričku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 451
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 590
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 365
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 296
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 567
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 253
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 516
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 510
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu