Pečené papriky plnené zeleninou a syrom
Suroviny na 6 porcií
- 6 hrubostenných červených paprík
- 6 cherry paradajok
- niekoľko čiernych olív
- 1 červená cibuľa
- olivový olej
- parmezán
- bylinky (tymian, bazalka)
- soľ, mleté čierne korenie
Voliteľná náplň:
- plátky húb alebo hríbov
- strúčiky cesnaku
- ančovičky
- syr s bielou alebo modrou plesňou
- ovocie
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Všetku zeleninu dôkladne umyte. Papriky prekrojte na polovice a vyrežte im semienka a postranné žilky. Stopku môžete ponechať, paprikové misky budú vďaka nej lepšie držať tvar. Naukladajte ich do naolejovanej zapekacej misky alebo plechu a naplňte na polovice prekrojenými paradajkami, olivami, prúžkami cibule, bylinkami a parmezánom. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte približne 15 minút. Servírujte s čerstvým alebo opekaným pečivom.
Tip: Plnené papriky sú ľahké nielen na prípravu, ale i na trávenie. Fantázii sa medze nekladú a možno ich naplniť skutočne čímkoľvek. Ak použijete ančovičky pozor na solenie.