Potrebujeme:
Cesto:
- 400 g polohrubá múka
- 1 prášok do pečiva
- 250 g palmarín
- 2 vajcia
- 250 g práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
Tvarohová plnka:
- 750 g jemný alebo hrudkovitý tvaroh
- 2 vajcia
- 6 PL práškový cukor
- postrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
- 1 PL zlatého klasu - pudingový prášok
- čerstvé višne podľa potreby
Postup:
Cesto:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme, pridáme práškový cukor, zmäknutý palmarín, vajíčka, vanilkový cukor a vymiesime hladké cesto. Jednu tretinu si odložíme na mriežky. Zvyšné cesto rozvaľkáme na doske a prenesieme na hlbší plech s vyvýšenými okrajmi tak, aby boli pokryté aj boky. Plech vymastíme a vysypeme múkou.
Plnka:
Tvaroh, vajcia, práškový cukor, citrónovú kôru z čerstvého citrónu, ktorá dá plnke úžasnú vôňu a zlatý klas zmiešame a navrstvíme na cesto. Odloženú tretinu cesta rozvaľkáme a pokrájame na pásiky, z ktorých vytvoríme na tvarohovej plnke mriežku. Do voľných medzier poukladáme umyté odkôstkované višne, ktoré dodajú koláču vzhľad a chuť. Pečieme pri 200 °C asi 25 minút do zlatista, na stredne veľkom plechu. Necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Zapojte sa do letnej receptovej súťaže na zena.sme.sk a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.