Potrebujeme:
- 3 – 4 ks červená repa, záleží od veľkosti
- syr balkánskeho typu, môžeme však použiť aj nivu
- orechy
- korenie
- olej - tekvicový alebo olivový
- soľ
Postup:
Cviklu vcelku uvaríme (skôr predvaríme) v mierne osolenej vode. Scedíme a vychladenú ošúpeme, nakrájame na cca. 2 cm kolieska a poukladáme do zapekacej misy. Pridáme soľ, korenie a olej. Premiešame a dáme do rozohriatej rúry aspoň na 20-25 minút.
Takúto cviklu môžeme naservírovať na tanier a každý si už podľa chuti cviklu posype syrom a orechmi.
Na dozdobenie môžeme pridať aj lístky čerstvej bazalky.
PS od pani Martiny: Na fotke mám všetko vyložené na stole. Každý si u nás naloží tak, ako mu to chuťovo vyhovuje. Mňa napr. z vlašských orechov štípe jazyk (nekonzumujem ich), manžel zase miesto balkánskeho syra uprednostnil nivu.
Zapojte sa do letnej receptovej súťaže na zena.sme.sk a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.