Netradičný majonézový šalát
Suroviny na 4 - 6 porcií
- 500 g nových zemiakov
- 1 červená cibuľa
- 2 PL kapár
- 4 - 6 kyslých uhoriek
- 2 PL nasekanej mäty
- 4 - 6 PL majonézy
Na nálev:
- 1/2 alebo 1/4 zeleninového bujónu
- 100 ml vriacej vody
- 1 ČL dijonskej horčice
- 2 PL bieleho vínneho octu
- 4 PL olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
Zemiaky varte vo vode približne 12 minút. Medzitým zmiešajte suroviny na nálev. Ak vám prekážajú šupky, zemiaky po scedení ošúpte. Zemiaky poprekrajujte do misy, pridajte nálev a nechajte vychladnúť. Vmiešajte nadrobno pokrájanú cibuľu, kapary, uhorky, mätu a majonézu. Premiešajte a nechajte odstáť. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Tip: Šalát je vynikajúci iba tak alebo ho môžete servírovať ku grilovanému mäsu či zelenine. Šalát sa úplne zmení, ak zemiaky nerozkrájate, ale ich jemne roztlačíte mačkadlom na zemiaky.