Zemiakový šalát so sladkokyslou zálievkou
Suroviny na 4 - 6 porcií
- 500 g nových zemiakov
- 150 - 200 g zelených fazuľových strukov
- 100 g špargle
- 4 vajíčka
- rukola
Na zálievku:
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL celozrnnej horčice
- 1 ČL kryštálového cukru
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
Dôkladne umyté zemiaky uvarte vo vode asi 10 - 12 minút. Pridajte k nim struky a varte ďalšie tri minúty. Nakoniec pridajte špargľu a povarte 1 - 2 minúty. Medzitým uvarte vajíčka natvrdo a dajte ich chladiť. Zeleninu zlejte a nechajte vychladnúť. Zemiaky môžete ošúpať a rozkrájať na polovice. Medzitým pripravte zmiešaním surovín zálievku. Zeleninový šalát servírujte spolu s rukolou, pofŕkaný zálievkou.
Tip: Tento šalát je vhodný i pri dodržiavaní redukčnej diéty. Sú v ňom obsiahnuté všetky potrebné látky a vďaka vajíčkam dokáže zasýtiť. Vajíčka môžete nahradiť scedeným tuniakom vo vlastnej šťave. Vodu z varenia zeleniny si môžete odložiť ako základ na polievku.