SME
Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

Stredomorské pečené zemiaky

Opojná vôňa pečeného cesnaku, olív a zemiakov vás určite dostane.

(Zdroj: Isifa)

Stredomorské pečené zemiaky
Suroviny na 4 porcie

  • 750 g nových zemiakov
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 hlávka cesnaku
  • 50 g ančovičiek
  • 200-300 g cherry paradajok
  • 3 - 4 PL olív
  • mleté čierne korenie
  • bylinky

Rúru predhrejte na 190 - 200 stupňov. Umyté zemiaky vložte do pekáča a pofŕkajte polovicou oleja. Vložte do rúry na 15 - 20 minút. Po vybratí pridajte pokrájané ančovičky a olivy, nadelené strúčky cesnaku a paradajky. Pofŕkajte zvyšným olejom a okoreňte. Vráťte do rúry a pečte ešte 10 - 15 minút. Pred koncom pečenia pridajte nasekané bylinky. Servírujte horúce.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Ak použijete ančovičky, pokrm netreba soliť. Ak chystáte rodinné posedenie alebo veľkú oslavu, skúste takto pripravené zemiaky servírovať i k pečenému kurčaťu alebo rybe.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  2. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  3. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi
  4. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  5. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  6. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  7. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  8. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  9. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  10. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  1. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  2. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  3. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  4. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  5. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  6. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  7. Mototechna tento rok predala už vyše 8 tisíc zánovných áut
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 8 728
  2. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 7 934
  3. Slovenský orloj – svetová atrakcia 7 809
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 329
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 420
  6. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 2 983
  7. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 2 738
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 313
  9. Uznávané štúdio oživilo zanedbané štvrte. Prišlo do Bratislavy 1 795
  10. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 643
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Z 23 ľudí s covidom na Jednotkách intenzívnej starostlivosti je len jeden zaočkovaný.

Do piatka pre covid skončilo v nemocniciach 283 pacientov.


17. sep
Logo podcastu Dobré ráno.

Najhoršie sú na tom okresy na východe.


a 2 ďalší 5 h

Neprehliadnite tiež

Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep

Necitlivosť iných môže brániť liečbe.


a 1 ďalší 16. sep
Skryť Zatvoriť reklamu