Čitateľský recept: Haškov frgál

Využite ovocie naplno a pripravte si chutný koláč tak, ako ho pripravuje pani Erika.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 350 g hladká múka
  • 150 g hrubá múka
  • 20 dl vlažné mlieko
  • 100 g kryštálový cukor
  • 3 ks žĺtok
  • 100 g maslo
  • 40 g (kocka) droždie
  • vanilka
  • soľ
  • citrónová kôra

Hruškovo slivková náplň:

  • 1000 g hrušky
  • 1000 g slivky
  • trošku klinčeka
  • strúhaný badián

Drobenka:

  • 100 g cukor
  • 100 g polohrubá múka
  • 80 g maslo
  • na potretie vajce, maslo a rum

Postup:

Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto rozdelíme na dve časti. Prikryjeme utierkou a necháme znova podkysnúť.

Medzitým si pripravíme plnku. Ovocie si nakrájame na plátky, vložíme do rozohriatej panvice. Môžeme pridať trochu masla. Dusíme do mäkka, kým plnka nezhustne. Pridáme korenie (klinčeky, škorica, badián) a necháme plnku vychladnúť.

Cesto, ktoré nám podkyslo, si vyvaľkáme do tvaru kruhu, preložíme na vymastený plech, navrstvíme plnku asi centimeter od okraja. Na vrch frgála rozprestrieme drobenku, ktorú sme si pripravili z múky, masla a cukru.

Okraje potrieme žĺtkom, dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov do zlata. Po upečení ešte horúci frgál potrieme zmesou rozpusteného masla a rumu.

Zapojte sa do letnej receptovej súťaže na zena.sme.sk a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  4. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  5. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  6. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  7. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  8. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  9. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  10. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  1. Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete
  2. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  3. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  4. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  5. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  6. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  7. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  8. Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  10. Nová emisia dlhopisov spoločnosti HB Reavis s výnosom 3,25 % p.
  1. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime 10 449
  2. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj 6 102
  3. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 2 946
  4. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove 2 342
  5. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 2 149
  6. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej 1 469
  7. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra 1 071
  8. Ako na refinancovanie hypotéky 985
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu 921
  10. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu 792

Téma: Letná receptová súťaž


Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Minúta po minúte: V Česku vyhral Babiš, piráti predbehli extrémistov

Česi rozhodli o smerovaní krajiny, voľby vyhralo s veľkým náskokom hnutie ANO.

SVET

Deň, keď padla aj Praha

Je zbytočné hovoriť o porážkach jednotlivých strán. V českých voľbách prehralo Česko.

PLUS

Vraj sme ich milo prekvapili. Cudzinci berú Slovensko ako školu života

Študenti sa pripravovali na kultúrny šok.

Neprehliadnite tiež

Viete, aké sú farebné trendy Vianoc 2017?

To, akú farbu stromčeka budeme mať, sa určuje dva roky vopred.

Všetko najlepšie, princezná Leia: Herečka Carrie Fisher by oslávila 61 rokov

Odišla nečakane, deň po jej smrti umrela aj jej slávna matka Debbie Reynoldsová.

Šesť pravidiel, ako nosiť tmavý rúž

Pravidelne na jeseň kraľujú dámskym perám tmavšie a sýtejšie odtiene. Naučte sa ich nosiť bez obáv.

Je najvyšší čas prestať nosiť vlnu, hovorí zakladateľka PETA

Ingrid Newkirková vysvetľuje, prečo je strihanie oviec kruté a neľudské.