Čitateľský recept: Haškov frgál

Využite ovocie naplno a pripravte si chutný koláč tak, ako ho pripravuje pani Erika.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 350 g hladká múka
  • 150 g hrubá múka
  • 20 dl vlažné mlieko
  • 100 g kryštálový cukor
  • 3 ks žĺtok
  • 100 g maslo
  • 40 g (kocka) droždie
  • vanilka
  • soľ
  • citrónová kôra

Hruškovo slivková náplň:

  • 1000 g hrušky
  • 1000 g slivky
  • trošku klinčeka
  • strúhaný badián

Drobenka:

  • 100 g cukor
  • 100 g polohrubá múka
  • 80 g maslo
  • na potretie vajce, maslo a rum

Postup:

Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto rozdelíme na dve časti. Prikryjeme utierkou a necháme znova podkysnúť.

Medzitým si pripravíme plnku. Ovocie si nakrájame na plátky, vložíme do rozohriatej panvice. Môžeme pridať trochu masla. Dusíme do mäkka, kým plnka nezhustne. Pridáme korenie (klinčeky, škorica, badián) a necháme plnku vychladnúť.

Cesto, ktoré nám podkyslo, si vyvaľkáme do tvaru kruhu, preložíme na vymastený plech, navrstvíme plnku asi centimeter od okraja. Na vrch frgála rozprestrieme drobenku, ktorú sme si pripravili z múky, masla a cukru.

Okraje potrieme žĺtkom, dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov do zlata. Po upečení ešte horúci frgál potrieme zmesou rozpusteného masla a rumu.

Zapojte sa do letnej receptovej súťaže na zena.sme.sk a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 736
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 12 130
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 878
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 471
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 422
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 154
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 550
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 422
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 366
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 105

Téma: Letná receptová súťaž


Hlavné správy zo Sme.sk

TECH

Astronautka z NASA: Pocit úžasu s vami ostane aj na Zemi

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

DOMOV

Najhoršiu zmrzlinu toto leto našli v Ružomberku

Takmer v tretine zistili hygienici nedostatky.

PLUS

Angela Merkelová: Krízová manažérka, ktorá ochránila Nemcov

Má dobré nervy a zvláda krízové situácie.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.