SME
Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Kokosovo-maracujová zmrzlina

Za exotikou netreba chodiť ďaleko. Pripravte si doma zmrzlinu o akej sa vám ani nesnívalo!

(Zdroj: Isifa)

Kokosovo-maracujová zmrzlina
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 400 ml smotany
  • 300 g kokosového mlieka
  • 150 g hnedého cukru
  • 5 žĺtkov
  • 150 g rozmixovaného ananásového kompótu
  • 2 zrelé maracuje

Smotanu a kokosové mlieko zahrejte spolu s polovicou cukru. Nemusíte čakať na vretie, stačí teplota, v ktorej sa dobre rozpustí cukor. Inak by smotana zbytočne prihárala. Žĺtky vyšľahajte s druhou polovicu cukru do peny. Obidve hmoty za stáleho miešania spojte a nechajte prevariť, keďže obsahujú žĺtky. Po vychladnutí vmiešajte rozmixovaný kompót, nalejte do misiek alebo formičiek a nechajte zamraziť. Zmrzlinu môžete nechať v miskách alebo pred servírovaním vyklopiť. Dozdobte dužinou z maracuje.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Určite nevmiešavajte kyslé ovocie do horúceho mlieka, mohlo by sa vám zraziť. Ovocie je najlepšie primiešavať do vychladnutej hmoty pred zmrazením, aby sa zbytočne nepreváralo.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  2. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  3. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  4. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  5. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  6. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  9. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  10. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  1. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  2. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  3. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  4. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  5. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  6. Aj panelák môže byť Smart
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  9. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  10. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 507
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 791
  3. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 144
  4. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 640
  5. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 474
  6. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 144
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 048
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 724
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 818
  10. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 812
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Dušan Kováčik prichádza na súd.

Súd vymeral Kováčikovi aj trest prepadnutia majetku.


10 h

Neprehliadnite tiež

ILustračné foto.

Problematický je najmä Prešovský kraj.


13 h
Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu