Cassata -zmrzlina s kandizovaným ovocím

Vyskúšajte si pripraviť lahodnú taliansku zmrzlinu s kúskami ovocia a orieškov!

(Zdroj: Isifa)

Cassata – mrazený dezert zo Sicílie
Suroviny na 8 - 10 porcií

  • 1,5 l vanilkovej zmrzliny
  • 250 g kandizovaného ovocia
  • 150 ml ananásového džúsu
  • 4 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 250 ml smotany na varenie
  • 100 g mandlí alebo orieškov v karameli
  • obdĺžniková forma

Sušené ovocie nasekajte, premyte pod tečúcou vlažnou vodou, aby ste ho zbavili oxidu siričitého a namočte do ananásového džúsu. Domácu alebo aj kúpenú zmrzlinu nechajte zmäknúť. Bielky vyšľahajte do tuha s polovicou cukru, žĺtky do penista s druhou polovicou cukru. Do žĺtkovej peny primiešajte smotanu a scedené ovocie a nasekané oriešky. Nakoniec zľahka primiešajte sneh z bielkov. Vysokú formu alebo dve menšie na srnčí chrbát vysteľte potravinárskou fóliou alebo alobalom. Na dno a steny formy sa snažte naniesť rovnomerne vanilkovú zmrzlinu to tvaru písmena U. Do stredu pridajte vajíčkovo-smotanovú zmes so sušeným ovocím a povrch prikryte zvyšnou zmrzlinou. Dezert prekryte trčiacou fóliou a odložte do mrazničky. Vrstvenie môžete ukončiť sušienkami, ktoré budú po vyklopení na dne dezertu ako oblátka. Servírujte rozkrájané na plátky.

Tip: Kandizované ovocie alebo sušienky, ktorými prikryjete zmrzlinu vo forme, môžete namočiť namiesto do ovocnej šťavy do výrazného likéru alebo jemného vermútu. Namiesto zmrzliny môžete použiť i tvarohový alebo jogurtový krém.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  7. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 874
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 580
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 5 084
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 3 088
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 058
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 521
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 286
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 208
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 198
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 651

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan: Bol som zmierený s tým, že nevyhrám

Slovenský cyklista dokázal to, čo sa ešte nikdy nikomu nepodarilo.

ŠPORT

Sagan, Sagan a opäť Sagan. Chlapec bez nervov je tretí raz majstrom sveta

Pre mňa je to neuveriteľné, výnimočné, vravel slovenský cyklista.

KOMENTÁRE

Až teraz si Merkelová začína budovať svoj odkaz

Bude to ona, kto bude ovládať nemeckú aj európsku politiku.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.