Voňavé jahodové crumble

Sezóna jahôd pomaly končí. Nie všetky prezreté jahody musia skončiť v džeme, skúste ich schovať pod chrumkavú kôrku.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Jahodové crumble
Suroviny na 4-6 porcií

  • 3-4 poháre jahôd
  • 4 PL javorového sirupu
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1/2 pohára celozrnnej múky
  • 1/2 pohára ovsených vločiek
  • 6 plátkov masla
  • 4 PL svetlého hnedého cukru
  • nasekané pistácie
Seriózne zoznámenie
Všetko ide ľahšie, keď ste na to dvaja
Nájdite skutočný vzťah na dvaja.sme.sk, serióznej zoznamke od SME.
dvaja_varenie.jpg

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Zapekaciu misku naplňte očistenými a premytými jahodami. Prelejte ich rovnomerne javorovým sirupom.V miske zmiešajte múku s vločkami, nasekanými pistáciami, cukrom, škoricou a maslom. Prstami vypracujte posýpku. Navrstvite ju na jahody a vložte do rúry. Pečte približne 20-30 minút.Servírujte ako za tepla, tak za studena. Dezert môžete obohatiť o vanilkovú zmrzlinu, krém alebo šľahačku.

Tip: Ak sa obávate servírovania, alebo máte zlé skúsenosti s naberaním takýchto dezertov, siahnite po menších mištičkách alebo formičkách a zapečte jednotlivé porcie zvlásť. Namiesto škorice môžete využiť perníkové korenie, namiesto pistácií strúhaný kokos alebo iné orechy.

Vyskúšajte aj čitateľský recept na čerešňové crumble.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 421
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 9 013
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 277
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 736
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 606
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 543
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 457
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 854
  9. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 219
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 179

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Dankovi poškodilo bozkávanie výložiek, za premiéra ho už väčšina nechce

Kým v decembri bol podľa agentúry Focus Andrej Danko favoritom na budúceho premiéra, dnes jeho akceptácia u ľudí výrazne klesla.

KULTÚRA

Oscar nemá logiku. 5 dôvodov, prečo vyhral Moonlight

Mal šťastie, že nie je sci-fi.

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. S tvrdou silou nemáme šancu.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop