Jahodové crumble
Suroviny na 4-6 porcií
- 3-4 poháre jahôd
- 4 PL javorového sirupu
- 1 ČL mletej škorice
- 1/2 pohára celozrnnej múky
- 1/2 pohára ovsených vločiek
- 6 plátkov masla
- 4 PL svetlého hnedého cukru
- nasekané pistácie
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Zapekaciu misku naplňte očistenými a premytými jahodami. Prelejte ich rovnomerne javorovým sirupom.V miske zmiešajte múku s vločkami, nasekanými pistáciami, cukrom, škoricou a maslom. Prstami vypracujte posýpku. Navrstvite ju na jahody a vložte do rúry. Pečte približne 20-30 minút.Servírujte ako za tepla, tak za studena. Dezert môžete obohatiť o vanilkovú zmrzlinu, krém alebo šľahačku.
Tip: Ak sa obávate servírovania, alebo máte zlé skúsenosti s naberaním takýchto dezertov, siahnite po menších mištičkách alebo formičkách a zapečte jednotlivé porcie zvlásť. Namiesto škorice môžete využiť perníkové korenie, namiesto pistácií strúhaný kokos alebo iné orechy.
Vyskúšajte aj čitateľský recept na čerešňové crumble.