Tvarohový pohár s jahodami
Suroviny na 4-6 porcií
- 500 g jemného tvarohu
- 100 ml kyslej smotany
- 150 g práškového cukru
- citrónová kôra
- 1-2 ČL práškovej želatíny alebo agaru
- 100 ml vlažnej vody
- 250 ml šľahačkovej smotany
- Jahody
- Kryštálový cukor
Želatínu rozmiešajte vo vlažnej vode. Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom, kyslou smotanou a citrónovou kôrou, pridajte namočenú želatínu.
Nakoniec ušľahajte do tuha šľahačku a jemne ju zapracujte do krému. Krém vylejte do pohárov a nechajte niekoľko hodín v chladničke stuhnúť. Dozdobte roztlačenými jahodami s cukrom.
Tip: Takýto krém môžete pokojne použiť i na tortový korpus, alebo nepečenú tortu, pretože vďaka želatíne krásne stuhne. Môžete ho ochutiť vanilkou, rôznymi arómami alebo kakaom či roztopenou čokoládou.