Bulgur šalát s pečeným kurčaťom

Pšenica do šalátu? Žiaden strach, takýto šalát chutí výborne a keď k nemu pridáte pečené kuriatko prilákate k stolu i vášho partnera a detičky.

(Zdroj: Isifa)

Pečené kuracie stehná so šalátom z bulguru a zeleniny
Suroviny na 4 porcie

  • 4 kuracie stehná
  • 5 plátkov masla
  • 200 g bieleho jogurtu
  • grilovacie alebo iné korenie podľa chuti
  • soľ

Na šalát:

  • 250 g pšeničného bulguru
  • 400 ml vriacej vody
  • 10 cherry paradajok
  • 1 menšia šalátová uhorka
  • 4 mladé cibuľky
  • petržlenová vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

Zoznámte sa

Aj jeseň je krajšia, keď ste na to dvaja.
Nájdite skutočnú lásku na dvaja.sme.sk, serióznej zoznamke od SME.sk.
par_jesen.jpg
Seriózne zoznámenie

Kuracie stehná nasoľte, okoreňte, potrite jogurtom a odložte prikryté na dve hodiny do chladničky. Naukladajte ich do zapekacej misy, povrch znova okoreňte, okolo podlejte vodu a na vrch naukladajte plátky masla.

Prikryte alobalom a pečte pri 180 stupňoch približne 30 minút. Potom stiahnite alobal a dopečte dozlatista, kým nie je mäso mäkké.

Medzitým bulgur nasypte do misy, zalejte vriacou vodou a nechajte odstáť asi 20 minút, pokiaľ voda nevsiakne.

K bulguru primiešajte pokrájanú zeleninu a nasekanú petržlenovú vňať. Dochuťte soľou a korením a servírujte.

Tip: Na bulgur môžete použiť i zvyšný vývar. Pečené kura s jogurtom môžete ochutiť i karí korením alebo garam masalou na indický spôsob.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 822
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 11 039
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 583
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 3 173
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 143
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 096
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 620
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 433
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 309
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 194

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Slobodné a rozvedené matky sú moderné vdovy, tvrdia Kotlebovci

Kotlebovci cielia na zraniteľné skupiny s najväčšími finančnými problémami.

PLUS

Kto bol záhadný génius Jan Blažej Santini, staviteľ barokovej gotiky

Pompéznosť, lesk a gestá vyvažovala zanietená zbožnosť. Do Čiech ju priniesol velikán dávnej architektúry.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.