SME
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Panvicové inšpirácie

Nenáročné obedy a večere, ktoré zasýtia hladnú rodinu ocení každá žena. Ponúkame vám dva jednoduché recepty z panvice.

(Zdroj: Isifa)

Bleskové kuracie prsia s paprikou a cestovinou
Suroviny na 4 porcie

  • 30 ml olivového oleja
  • 4 kuracie prsia
  • 1 cibuľa
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké papriky (hrubostenná žltá a červená)
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 50 ml smotany na varenie
  • 300 g dlhých cestovín (fettuccini)
  • bazalka
  • soľ, mleté čierne korenie

Na panvici zahrejte olivový olej. Osmažte na ňom kuracie prsia z obidvoch strán do zlatohneda, vyberte ich a odložte bokom. Do panvice pridajte na plátky pokrájanú cibuľu a opekajte asi 1 minútu. Pridajte pokrájaný cesnak a prúžky papriky. Opekajte približne dve až tri minúty. K zelenine vráťte späť do panvice kuracie prsia, podlejte vývarom a prikryté duste asi päť až osem minút. Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Nakoniec prilejte smotanu, jedlo dochuťte soľou, korením a nasekanou bazalkou. Nechajte prevrieť a môžete servírovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Jedlo môžete pripraviť i z rozkrájaných kuracích pŕs na spôsob soté alebo z vykostených kuracích stehien, ktoré sú šťavnatejšie. Servírovanie môžete obohatiť aj o nastrúhaný tvrdý syr.


Pestrá opekaná ryža
Suroviny na 4 porcie

  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 2 veľké vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 500 g bravčového mäsa (mleté alebo pokrájané na drobné kocky)
  • 4 jarné cibuľky
  • 400 g varenej ryže
  • 2 mrkvy
  • 120 g hrášku
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 20 ml bieleho vína alebo ryžového octu
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Čerstvý koriander

Vo woku rozohrejte olej. Vajíčka rozšľahajte a upražte ich na praženicu. Vyberte bokom. Do oleja vložte nasekaný cesnak a zázvor a po krátkom opečení pridajte mäso. Za občasného premiešania opekajte, kým nie je mäso hotové. Nakoniec postupne pridávajte nastrúhanú mrkvu, pokrájanú cibuľku, hrach, víno, sójovú omáčku a ryžu. Vráťte späť vajíčka, dochuťte nasekaným koriandrom, soľou a korením. Dopečte podľa chuti a požadovanej chrumkavosti a môžete servírovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Ak chcete pokrm pikantný, rozpustite ešte pre opečením cesnaku v oleji jednu až dve ČL červenej karí pasty. Pre lepšie ladenie chutí by ste potom mali použiť sladkú sójovú omáčku.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 056
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 709
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 241
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 077
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 013
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 694
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 325
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 247
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 232
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 081
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

6 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

1 h