SME

Panvicové inšpirácie

Nenáročné obedy a večere, ktoré zasýtia hladnú rodinu ocení každá žena. Ponúkame vám dva jednoduché recepty z panvice.

(Zdroj: Isifa)

Bleskové kuracie prsia s paprikou a cestovinou
Suroviny na 4 porcie

  • 30 ml olivového oleja
  • 4 kuracie prsia
  • 1 cibuľa
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké papriky (hrubostenná žltá a červená)
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 50 ml smotany na varenie
  • 300 g dlhých cestovín (fettuccini)
  • bazalka
  • soľ, mleté čierne korenie

Na panvici zahrejte olivový olej. Osmažte na ňom kuracie prsia z obidvoch strán do zlatohneda, vyberte ich a odložte bokom. Do panvice pridajte na plátky pokrájanú cibuľu a opekajte asi 1 minútu. Pridajte pokrájaný cesnak a prúžky papriky. Opekajte približne dve až tri minúty. K zelenine vráťte späť do panvice kuracie prsia, podlejte vývarom a prikryté duste asi päť až osem minút. Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Nakoniec prilejte smotanu, jedlo dochuťte soľou, korením a nasekanou bazalkou. Nechajte prevrieť a môžete servírovať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Jedlo môžete pripraviť i z rozkrájaných kuracích pŕs na spôsob soté alebo z vykostených kuracích stehien, ktoré sú šťavnatejšie. Servírovanie môžete obohatiť aj o nastrúhaný tvrdý syr.


Pestrá opekaná ryža
Suroviny na 4 porcie

  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 2 veľké vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 500 g bravčového mäsa (mleté alebo pokrájané na drobné kocky)
  • 4 jarné cibuľky
  • 400 g varenej ryže
  • 2 mrkvy
  • 120 g hrášku
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 20 ml bieleho vína alebo ryžového octu
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Čerstvý koriander

Vo woku rozohrejte olej. Vajíčka rozšľahajte a upražte ich na praženicu. Vyberte bokom. Do oleja vložte nasekaný cesnak a zázvor a po krátkom opečení pridajte mäso. Za občasného premiešania opekajte, kým nie je mäso hotové. Nakoniec postupne pridávajte nastrúhanú mrkvu, pokrájanú cibuľku, hrach, víno, sójovú omáčku a ryžu. Vráťte späť vajíčka, dochuťte nasekaným koriandrom, soľou a korením. Dopečte podľa chuti a požadovanej chrumkavosti a môžete servírovať.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Ak chcete pokrm pikantný, rozpustite ešte pre opečením cesnaku v oleji jednu až dve ČL červenej karí pasty. Pre lepšie ladenie chutí by ste potom mali použiť sladkú sójovú omáčku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 046
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 649
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 921
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 712
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 291
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 780
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 161
  8. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 144
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 224
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 301
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 127
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 902
  5. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 857
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 844
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 035
  8. Vladimír Bojničan: Z výkalov bič neupletieš – ani keby opozícia zrovna začala znášať zlaté vajíčka 5 374
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu