Dokonalá párty pre deti

Deň detí treba osláviť s fantáziou. Tak hor sa do príprav...

(Zdroj: Isifa)

Pizzové kornúty
Suroviny na 12 porcií (3x4 kusy)

  • 12 tortíl

Na havajskú plnku:

  • 1x400 g konzerva ananásu (kocky)
  • 130 g tvrdého strúhaného syra
  • 130 g nasekanej mozzarelly
  • 250 g šunky pokrájanej na kocky

Na kuraciu plnku:

  • 3-4 kuracie prsia (grilované alebo pečené naprírodno, pokrájané na kocky)
  • 250 g mozzarelly
  • 250 g konzervovanej sladkej kukurice

Na taliansku plnku:

  • 200 g cherry paradajok (rozkrájaných)
  • 130 g strúhaného tvrdého syra
  • 250 g nasekanej mozzarelly
  • Soľ, mleté čierne korenie

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Suroviny z konzerv nechajte odkvapkať. Ingrediencie na každú plnku zmiešajte v samostatných miskách. Každú tortillu narežte od stredu po vonkajší okraj jedným rezom, aby ste ich zvinuli do kornútov. Pripravené kornúty obaľte papierom na pečenie alebo až po upečení ich zabalíte do farebných baliacich papierov či servítok a previažte povrázkom. Lyžicou naplňte tortilly, uložte ich na plech vystlatý papierom na pečenie a krátko zapečte, kým sa syr neroztaví. Servírujte horúce.

Tip: Pre veľkých maškrtníkov môžete takéto kornúty pripraviť i na sladko s ovocím alebo vo forme palaciniek s rôznymi náplňami.


Zábavné sendviče s prekvapením
Suroviny na 12 porcií

  • 1 balenie bieleho toastového chleba
  • 125 ml marhuľového džemu
  • 125 ml zmäknutého masla
  • 3-4 PL medu
  • 200 g sladkej sypkej zmesi (nasekané orechy, nastrúhané detské piškóty, kokos...)

Krajce zbavte kôrky. Zmäknuté maslo vymiešajte dohladka s marhuľovým džemom, nátierkou potrite polovicu chlebov a uzatvorte ich čistými krajcami na sendviče. Zo zlepených chlebov môžete formičkami vyrezať rôzne tvary. Povrch a boky zľahka potriete medom a posypte pripravenou sladkou zmesou podľa chuti. Pred servírovaním dozdobte.

Tip: Sendviče môžete pripraviť i zo sladkej vianočky. Obkrojené kôrky alebo zvyšky namrvte a pripravte z nich nepečené guľky.


Farebné pudingovo-želé poháre
Suroviny na 10-12 porcií

Na zelenú vrstvu:

  • 1 egrešové želé (75 g balenie)
  • 500 ml vody

Na ružovú vrstvu:

  • 6 plátkov želatíny
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • 150 ml jahodového jogurtu
  • 50 ml jahodového sirupu
  • 60 g práškového cukru
  • Studená voda

Na žltú vrstvu:

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 400 ml mlieka

Egrešové želé rozmiešajte v zohriatej vode, rozlejte ho na dno pohárov a nechajte stuhnúť v chladničke. Plátkovú želatínu nechajte napučať v troške vody. Postupujte podľa návodu na obale. Smotanu zahrejte a rozmiešajte v nej napučanú ale vyžmýkanú želatínu. Primiešajte sirup, cukor a jogurt. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť. Opatrne nalejte jahodovú vrstvu na egrešovú. Poháre odložte do chladničky, kým úplne nestuhnú. Nakoniec uvarte vanilkový puding a nalejte ho na stuhnuté želé. Poháre servírujte vychladené, podľa chuti dozdobené šľahačkou alebo ovocím.

Tip: Čítajte pozorne návody na obale. Kým tortové želé stuhne, až keď sa poriadne prevarí, naopak, tekutina pri príprave želatíny sa iba zahrieva a nikdy nesmie vrieť. Inak už pravá želatína nikdy nestuhne. Ak chcete dezert odľahčiť, namiesto šľahačkovej smotany použite smotanu na varenie alebo plechovkové nesladené kondenzované mlieko. Ak použijete mokré formičky, dezert sa bude dať vyklopiť.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Poslanec Borguľa žiada o uvoľnenie parkoviska pre rezidentov
  2. OMV sa postará o pitný režim, bude rozdávať vodu
  3. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  4. Leto nekončí!
  5. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  7. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  8. Už aj seniori presadajú do SUV
  9. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  10. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 378
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 920
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 200
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 720
  5. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 280
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 063
  7. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 022
  8. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 988
  9. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte 913
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 626

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Prehrali a odišli k medveďom. Danko nie je prvý, kto sa po porážke stratil

Za medveďmi pravidelne chodil Vladimír Mečiar, po neúspešných voľbách sa trikrát vytratil aj Robert Fico.

KOMENTÁRE

Bojkot zasadania vlády vracia Dankovi v hre vážnosť

Tromfom Danka je teraz jeho nevypočítateľnosť, náladovosť.

PRIMÁR

Strachu sa bude dať zbaviť. Vedci ho zničia pomocou svetla

Objav pomôže obetiam traumatizujúcich zážitkov.

Neprehliadnite tiež

Herečka Lujza Garajová Schrameková: Som poriadkumilovná, ale nie poriadku schopná.

Známa supermama prezradila, prečo si nechce zvykať na slávu.

Neviete kam sa vybrať najbližší víkend? Navštívte Burgenland

Neďaleká destinácia ponúka plnohodnotnú dovolenku pre malých aj veľkých.

Fotili sme seriálovú supermamu Lujzu Garajovú Schramekovú

Talentovaná, prirodzená a stojaca nohami pevne na zemi. Aj taká je herečka, stand up komička a speváčka Lujza Garajová Schrameková.

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.