Dokonalá párty pre deti

Deň detí treba osláviť s fantáziou. Tak hor sa do príprav...

(Zdroj: Isifa)

Pizzové kornúty
Suroviny na 12 porcií (3x4 kusy)

  • 12 tortíl

Na havajskú plnku:

  • 1x400 g konzerva ananásu (kocky)
  • 130 g tvrdého strúhaného syra
  • 130 g nasekanej mozzarelly
  • 250 g šunky pokrájanej na kocky

Na kuraciu plnku:

  • 3-4 kuracie prsia (grilované alebo pečené naprírodno, pokrájané na kocky)
  • 250 g mozzarelly
  • 250 g konzervovanej sladkej kukurice

Na taliansku plnku:

  • 200 g cherry paradajok (rozkrájaných)
  • 130 g strúhaného tvrdého syra
  • 250 g nasekanej mozzarelly
  • Soľ, mleté čierne korenie

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Suroviny z konzerv nechajte odkvapkať. Ingrediencie na každú plnku zmiešajte v samostatných miskách. Každú tortillu narežte od stredu po vonkajší okraj jedným rezom, aby ste ich zvinuli do kornútov. Pripravené kornúty obaľte papierom na pečenie alebo až po upečení ich zabalíte do farebných baliacich papierov či servítok a previažte povrázkom. Lyžicou naplňte tortilly, uložte ich na plech vystlatý papierom na pečenie a krátko zapečte, kým sa syr neroztaví. Servírujte horúce.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Pre veľkých maškrtníkov môžete takéto kornúty pripraviť i na sladko s ovocím alebo vo forme palaciniek s rôznymi náplňami.


Zábavné sendviče s prekvapením
Suroviny na 12 porcií

  • 1 balenie bieleho toastového chleba
  • 125 ml marhuľového džemu
  • 125 ml zmäknutého masla
  • 3-4 PL medu
  • 200 g sladkej sypkej zmesi (nasekané orechy, nastrúhané detské piškóty, kokos...)

Krajce zbavte kôrky. Zmäknuté maslo vymiešajte dohladka s marhuľovým džemom, nátierkou potrite polovicu chlebov a uzatvorte ich čistými krajcami na sendviče. Zo zlepených chlebov môžete formičkami vyrezať rôzne tvary. Povrch a boky zľahka potriete medom a posypte pripravenou sladkou zmesou podľa chuti. Pred servírovaním dozdobte.

Tip: Sendviče môžete pripraviť i zo sladkej vianočky. Obkrojené kôrky alebo zvyšky namrvte a pripravte z nich nepečené guľky.


Farebné pudingovo-želé poháre
Suroviny na 10-12 porcií

Na zelenú vrstvu:

  • 1 egrešové želé (75 g balenie)
  • 500 ml vody

Na ružovú vrstvu:

  • 6 plátkov želatíny
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • 150 ml jahodového jogurtu
  • 50 ml jahodového sirupu
  • 60 g práškového cukru
  • Studená voda

Na žltú vrstvu:

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 400 ml mlieka

Egrešové želé rozmiešajte v zohriatej vode, rozlejte ho na dno pohárov a nechajte stuhnúť v chladničke. Plátkovú želatínu nechajte napučať v troške vody. Postupujte podľa návodu na obale. Smotanu zahrejte a rozmiešajte v nej napučanú ale vyžmýkanú želatínu. Primiešajte sirup, cukor a jogurt. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť. Opatrne nalejte jahodovú vrstvu na egrešovú. Poháre odložte do chladničky, kým úplne nestuhnú. Nakoniec uvarte vanilkový puding a nalejte ho na stuhnuté želé. Poháre servírujte vychladené, podľa chuti dozdobené šľahačkou alebo ovocím.

Tip: Čítajte pozorne návody na obale. Kým tortové želé stuhne, až keď sa poriadne prevarí, naopak, tekutina pri príprave želatíny sa iba zahrieva a nikdy nesmie vrieť. Inak už pravá želatína nikdy nestuhne. Ak chcete dezert odľahčiť, namiesto šľahačkovej smotany použite smotanu na varenie alebo plechovkové nesladené kondenzované mlieko. Ak použijete mokré formičky, dezert sa bude dať vyklopiť.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kreditná karta – áno alebo nie
  2. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  3. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí
  4. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch?
  5. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček
  6. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru
  7. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky
  9. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom
  10. Arca Brokerage House s výrazným nárastom aktív pod správou
  1. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  2. MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu
  3. Súboj olympionikov na Malom Dunaji
  4. 5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu
  5. Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii
  6. Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave
  7. Kreditná karta – áno alebo nie
  8. Nemusím sa na nikoho spoliehať
  9. Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.
  10. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?
  1. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí 26 407
  2. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček 12 086
  3. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho 8 518
  4. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch? 8 510
  5. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru 8 394
  6. Kreditná karta – áno alebo nie 6 170
  7. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina? 5 662
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky 5 442
  9. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom 3 988
  10. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou 3 645

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Vyúčtovanie: Náklady za teplú vodu sa počítajú po novom

Čas na vyrovnanie nedoplatkov za byt sa kráti. Uhradiť ich treba do konca júna.

Neprehliadnite tiež

Kto je Neri Oxmanová, vedkyňa, ktorá okúzlila Brada Pitta

Bulvár v nej vidí podobu s Angelinou, no ona má viac čo ponúknuť.

Herečka Martina Majerníková Koval: Amatérske divadlo je spontánnejšie

Speváčka a herečka stojí za festivalom Scénická žatva.

Linz je plný kontrastov: Toto je jeho šesť jedinečností

V treťom najväčšom rakúskom meste sa prejdete po strechách domov.

Móda pre tehotné: Ako sa obliecť s bruškom?

V tehotenstve musí byť šatník praktický a komfortný.