SME

Dokonalá párty pre deti

Deň detí treba osláviť s fantáziou. Tak hor sa do príprav...

(Zdroj: Isifa)

Pizzové kornúty
Suroviny na 12 porcií (3x4 kusy)

  • 12 tortíl

Na havajskú plnku:

  • 1x400 g konzerva ananásu (kocky)
  • 130 g tvrdého strúhaného syra
  • 130 g nasekanej mozzarelly
  • 250 g šunky pokrájanej na kocky

Na kuraciu plnku:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  • 3-4 kuracie prsia (grilované alebo pečené naprírodno, pokrájané na kocky)
  • 250 g mozzarelly
  • 250 g konzervovanej sladkej kukurice

Na taliansku plnku:

  • 200 g cherry paradajok (rozkrájaných)
  • 130 g strúhaného tvrdého syra
  • 250 g nasekanej mozzarelly
  • Soľ, mleté čierne korenie

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Suroviny z konzerv nechajte odkvapkať. Ingrediencie na každú plnku zmiešajte v samostatných miskách. Každú tortillu narežte od stredu po vonkajší okraj jedným rezom, aby ste ich zvinuli do kornútov. Pripravené kornúty obaľte papierom na pečenie alebo až po upečení ich zabalíte do farebných baliacich papierov či servítok a previažte povrázkom. Lyžicou naplňte tortilly, uložte ich na plech vystlatý papierom na pečenie a krátko zapečte, kým sa syr neroztaví. Servírujte horúce.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Pre veľkých maškrtníkov môžete takéto kornúty pripraviť i na sladko s ovocím alebo vo forme palaciniek s rôznymi náplňami.


Zábavné sendviče s prekvapením
Suroviny na 12 porcií

  • 1 balenie bieleho toastového chleba
  • 125 ml marhuľového džemu
  • 125 ml zmäknutého masla
  • 3-4 PL medu
  • 200 g sladkej sypkej zmesi (nasekané orechy, nastrúhané detské piškóty, kokos...)

Krajce zbavte kôrky. Zmäknuté maslo vymiešajte dohladka s marhuľovým džemom, nátierkou potrite polovicu chlebov a uzatvorte ich čistými krajcami na sendviče. Zo zlepených chlebov môžete formičkami vyrezať rôzne tvary. Povrch a boky zľahka potriete medom a posypte pripravenou sladkou zmesou podľa chuti. Pred servírovaním dozdobte.

Tip: Sendviče môžete pripraviť i zo sladkej vianočky. Obkrojené kôrky alebo zvyšky namrvte a pripravte z nich nepečené guľky.

SkryťVypnúť reklamu

Farebné pudingovo-želé poháre
Suroviny na 10-12 porcií

Na zelenú vrstvu:

  • 1 egrešové želé (75 g balenie)
  • 500 ml vody

Na ružovú vrstvu:

  • 6 plátkov želatíny
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • 150 ml jahodového jogurtu
  • 50 ml jahodového sirupu
  • 60 g práškového cukru
  • Studená voda

Na žltú vrstvu:

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 400 ml mlieka

Egrešové želé rozmiešajte v zohriatej vode, rozlejte ho na dno pohárov a nechajte stuhnúť v chladničke. Plátkovú želatínu nechajte napučať v troške vody. Postupujte podľa návodu na obale. Smotanu zahrejte a rozmiešajte v nej napučanú ale vyžmýkanú želatínu. Primiešajte sirup, cukor a jogurt. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť. Opatrne nalejte jahodovú vrstvu na egrešovú. Poháre odložte do chladničky, kým úplne nestuhnú. Nakoniec uvarte vanilkový puding a nalejte ho na stuhnuté želé. Poháre servírujte vychladené, podľa chuti dozdobené šľahačkou alebo ovocím.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Čítajte pozorne návody na obale. Kým tortové želé stuhne, až keď sa poriadne prevarí, naopak, tekutina pri príprave želatíny sa iba zahrieva a nikdy nesmie vrieť. Inak už pravá želatína nikdy nestuhne. Ak chcete dezert odľahčiť, namiesto šľahačkovej smotany použite smotanu na varenie alebo plechovkové nesladené kondenzované mlieko. Ak použijete mokré formičky, dezert sa bude dať vyklopiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 377
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 528
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 313
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 358
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 963
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 519
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 081
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pre recept na tiramisu kliknite na obrázok.

Ako využiť mascarpone v dezertoch a koláčoch a čím ho nahradiť v receptoch.


redakcia SME ženy 2

Odborníci radia, na čo si dať pozor.


Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu