SME
Štvrtok, 14. november, 2019 | Meniny má Irma

Dokonalá párty pre deti

Deň detí treba osláviť s fantáziou. Tak hor sa do príprav...

(Zdroj: Isifa)

Pizzové kornúty
Suroviny na 12 porcií (3x4 kusy)

  • 12 tortíl

Na havajskú plnku:

  • 1x400 g konzerva ananásu (kocky)
  • 130 g tvrdého strúhaného syra
  • 130 g nasekanej mozzarelly
  • 250 g šunky pokrájanej na kocky

Na kuraciu plnku:

  • 3-4 kuracie prsia (grilované alebo pečené naprírodno, pokrájané na kocky)
  • 250 g mozzarelly
  • 250 g konzervovanej sladkej kukurice

Na taliansku plnku:

  • 200 g cherry paradajok (rozkrájaných)
  • 130 g strúhaného tvrdého syra
  • 250 g nasekanej mozzarelly
  • Soľ, mleté čierne korenie

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Suroviny z konzerv nechajte odkvapkať. Ingrediencie na každú plnku zmiešajte v samostatných miskách. Každú tortillu narežte od stredu po vonkajší okraj jedným rezom, aby ste ich zvinuli do kornútov. Pripravené kornúty obaľte papierom na pečenie alebo až po upečení ich zabalíte do farebných baliacich papierov či servítok a previažte povrázkom. Lyžicou naplňte tortilly, uložte ich na plech vystlatý papierom na pečenie a krátko zapečte, kým sa syr neroztaví. Servírujte horúce.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Pre veľkých maškrtníkov môžete takéto kornúty pripraviť i na sladko s ovocím alebo vo forme palaciniek s rôznymi náplňami.


Zábavné sendviče s prekvapením
Suroviny na 12 porcií

  • 1 balenie bieleho toastového chleba
  • 125 ml marhuľového džemu
  • 125 ml zmäknutého masla
  • 3-4 PL medu
  • 200 g sladkej sypkej zmesi (nasekané orechy, nastrúhané detské piškóty, kokos...)

Krajce zbavte kôrky. Zmäknuté maslo vymiešajte dohladka s marhuľovým džemom, nátierkou potrite polovicu chlebov a uzatvorte ich čistými krajcami na sendviče. Zo zlepených chlebov môžete formičkami vyrezať rôzne tvary. Povrch a boky zľahka potriete medom a posypte pripravenou sladkou zmesou podľa chuti. Pred servírovaním dozdobte.

Tip: Sendviče môžete pripraviť i zo sladkej vianočky. Obkrojené kôrky alebo zvyšky namrvte a pripravte z nich nepečené guľky.


Farebné pudingovo-želé poháre
Suroviny na 10-12 porcií

Na zelenú vrstvu:

  • 1 egrešové želé (75 g balenie)
  • 500 ml vody

Na ružovú vrstvu:

  • 6 plátkov želatíny
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • 150 ml jahodového jogurtu
  • 50 ml jahodového sirupu
  • 60 g práškového cukru
  • Studená voda

Na žltú vrstvu:

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 400 ml mlieka

Egrešové želé rozmiešajte v zohriatej vode, rozlejte ho na dno pohárov a nechajte stuhnúť v chladničke. Plátkovú želatínu nechajte napučať v troške vody. Postupujte podľa návodu na obale. Smotanu zahrejte a rozmiešajte v nej napučanú ale vyžmýkanú želatínu. Primiešajte sirup, cukor a jogurt. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť, ale nie úplne stuhnúť. Opatrne nalejte jahodovú vrstvu na egrešovú. Poháre odložte do chladničky, kým úplne nestuhnú. Nakoniec uvarte vanilkový puding a nalejte ho na stuhnuté želé. Poháre servírujte vychladené, podľa chuti dozdobené šľahačkou alebo ovocím.

Tip: Čítajte pozorne návody na obale. Kým tortové želé stuhne, až keď sa poriadne prevarí, naopak, tekutina pri príprave želatíny sa iba zahrieva a nikdy nesmie vrieť. Inak už pravá želatína nikdy nestuhne. Ak chcete dezert odľahčiť, namiesto šľahačkovej smotany použite smotanu na varenie alebo plechovkové nesladené kondenzované mlieko. Ak použijete mokré formičky, dezert sa bude dať vyklopiť.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať
  2. Obyčajné dáta sa dokážu premeniť na neobyčajné veci
  3. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  4. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  5. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  6. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  7. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  8. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  9. Nestarnú, ale dozrievajú
  10. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE
  1. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  2. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  3. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  4. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  5. Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na EUBA
  6. Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia
  7. Nové palivo E10 zníži emisie v doprave
  8. Denisa Fedáková: Štyridsiatka nie je vôbec prekážkou
  9. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  1. TOP pätnásť miest v Spojených arabských emirátoch 10 958
  2. Príbehy z raketovej základne, ktoré ste nikdy nemali počuť 8 251
  3. 5 najúčinnejších tipov, ako sa zbaviť bolesti hlavy 7 925
  4. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať 6 717
  5. Pre prácu v banke sú nevyhnutné tri schopnosti. Máte ich? 6 104
  6. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku? 5 983
  7. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE 5 711
  8. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 % 5 708
  9. VIVO! prišlo do Bratislavy 4 848
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme 4 268

Hlavné správy zo Sme.sk

Monika Jankovská.
Dobré ráno

Dobré ráno: Kotleba má strach, bojí sa Harabina

Extrémisti sa snažia vytvoriť jednotný front.

Podcast Dobré Ráno
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Nechcela by Jankovská radšej mlčať?

Jankovská vyniká teflónom navonok a odhodlaním dovnútra.

Peter Tkačenko

Záchranár: Nedá sa pomôcť hneď každému, pri nehodách musíme stanoviť priority

Rozhovor s Viliamom Dobiášom o nešťastiach s množstvom zranených.

Viliam Dobiáš.

Neprehliadnite tiež

Stĺpček Osmelené

Päťkrát vďaka, milí muži

Nemusíme sa hrať na všeobjímajúce divožienky plné lásky.

Michaela Žureková