Kuracie pečene na indický spôsob
Suroviny na 6 porcií
- 800 g kuracích pečení
- 1 cibuľa
- 1 - 2 čili papričky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 cm koreň zázvoru
- 1 veľká zrelá paradajka
- 3 PL olivového oleja
- 1 ČL čili korenia
- 1 ČL rímskej rasce
- 1 ČL mletého koriandra
- 1 ČL mletej kurkumy
- 1/2 ČL karí korenia
- soľ
- čerstvá koriandrová vňať
Kuracie pečene pokrájajte a zmiešajte so všetkým suchým korením. Rozohrejte polovicu oleja a pečienky krátko orestujte a vyberte bokom.
Na zvyšnom oleji osmažte na kocky pokrájanú cibuľu. Keď je sklovitá, pridajte prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Premiešajte a pridajte nasekané čili papričky a paradajku pokrájanú na kocky.
Nakoniec vráťte do panvice pečeney, podlejte troškou vody, osoľte a krátko poduste, kým nie je pečeň hotová. Po odstavení pridajte nasekanú koriandrovú vňať. Servírujte s koriandrovou ryžou a uhorkovým šalátom.
Tip: Ak chcete k suchšej ryži viac omáčky, do pečienok pridajte biely jogurt alebo kyslú smotanu. Nič nepokazíte, ak aj do uhorkového šalátu pridáte jogurt alebo sladkú smotanu. Šalát vám pomôže zmierniť pikantnosť jedla.